Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Σκουριές: Διαρκές έγκλημα

Πορεία αλληλεγγύης στις Σκουριές, στη Θεσσαλονίκη
Ένας χρόνος κλείνει αυτή την εβδομάδα από τη μεγαλειώδη διαδήλωση που έγινε στις 23 Αυγούστου 2015 στις Σκουριές Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, από την Καναδέζικη Πολυεθνική El Dorado Gold σε συνεργασία με τις κατασκευαστικές του Μπόμπολα.

Την περασμένη εβδομάδα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Στέλιος Νικητόπουλος που πρωτοστάτησε στο κίνημα κατά της εξόρυξης Χρυσού έδωσε εφόλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή της Ελπίδας Κουτσογιάννη, στην ΕΡΤ Λάρισας μιλώντας για τις τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτής της εξόρυξης. Η εταιρεία απάντησε με στημένα δημοσιεύματα χαρακτηρίζοντας τον αγωνιστή δημοσιογράφο ως “αδίστακτο”. Όμως όσοι λάσπη και να ρίξουν δεν μπορούν να σβήσουν τις μνήμες του κόσμου που αγωνίστηκε ενάντια στο έγκλημα της Eldorado Gold και του Μπόμπολα που συνεχίζει να καλύπτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Με την «επένδυση» σε εκκρεμότητα, η Εldorado εκχερσώνει το δάσος #skouries

Με την «επένδυση» σε εκκρεμότητα, η Εldorado εκχερσώνει το δάσος #skouriesΣτην  ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου 2016 που δημοσιοποιήθηκε στις 28 Ιουλίου, η "Eldorado Gold", μητρική εταιρεία της "Ελληνικός Χρυσό"ς,  ενημέρωσε ότι προς το παρόν:

«οι δραστηριότητες στις Σκουριές θα περιοριστούν σε αυτές που εκμεταλλεύονται τον καλοκαιρινό καιρό όπως χωματουργικά, ολοκλήρωση των θεμελίων των κτισμάτων και υπολειπόμενες υλοτομίες, καθώς και εργασίες κατασκευής του δρόμου πρόσβασης στην εγκατάσταση απόθεσης τελμάτων».