Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Με τα ΜΑΤ άνοιξαν τον ΧΥΤΑ Αιγείρας

Με ΜΑΤ, καταστολή και επιβολή »κατάστασης πολιορκίας» στην περιοχή της Αιγείρας, με απαγόρευση κυκλοφορίας(!) σε δρόμους της Αιγείρας, της Αμπέλου και της γύρω περιοχής, άνοιξε  νύχτα!  ο παράνομος ΧΥΤΑ Αιγείρας για να δεχθεί σκουπίδια, σε βάρος της υγείας των κατοίκων της περιοχής. Και όλα αυτά, ξημερώνοντας η 5η Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, αναφέρει συγκεκριμένα:


Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ

Την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος επέλεξαν για να επιχειρήσουν τον βιασμό του στην πανέμορφη περιοχή μας. Από τις 3.30 τη νύχτα σε μια πρωτοφανή επιχείρηση -με κλούβες των ΜΑΤ δυνάμεις ΟΠΚΕ εισαγγελέα, όλους τους αστυνομικούς διευθυντές του νομού-, απορριμματοφόρα κάθε μεγέθους από όλο τον δήμο αδειάζουν καρκίνο παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές στο έγκλημα που λέγεται ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Λόγους δημόσιας υγείας και κίνδυνο πυρκαγιών επικαλείτο το έγγραφο όπου διέταζε να ανοίξει ΑΜΕΣΑ ο ΧΥΤΑ Αιγείρας. Μπορούν να περηφανεύονται ότι προστάτευσαν τη δημόσια υγεία υποθηκεύοντας για πολλές γενιές τη δική μας. Η ασφυξία που επιχειρούσε τόσο καιρό ο δήμαρχος έφερε προσωρινά αποτέλεσμα.

Καλλιεργήθηκε βέβαια, από την εκκωφαντική σιωπή των δημοτικών συμβούλων όπου οι ελάχιστες εξαιρέσεις δεν αλλάζουν την εικόνα.

Τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα από τον αντιδήμαρχο κ. Γιοβά που με μερίδα τοπικών προέδρων διέδιδε το «νέο» ότι τα έργα τελειώνουν και ο ΧΥΤΑ ανοίγει. Έτσι μάλλον το εννοούσαν.

Αναπτύχθηκε από την «πολιτισμένη» αντίδραση των άλλων δυο τοπικών συμβούλων της συμπολίτευσης καθώς και από την ανικανότητα των συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Φυσικά και ενισχύθηκε από την ηχηρή απουσία Περιφέρειας και υπουργείου. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μπαλαμπάνης ακόμα να απαντήσει στο γραπτό υπόμνημα που ούτε καν είχε διαβάσει στη συνάντηση με την επιτροπή. Ο γραμματέας του υπουργείου κ. Καπετάνιος εδώ και δυο βδομάδες δεν έχει βρει το χρόνο να μας ορίσει ραντεβού που καθημερινά του ζητάμε. Αρμοδιότητα της αποκεντρωμένης και της κυβέρνησης είναι να ελέγχει την αποκομιδή των συσσωρευμένων απορριμμάτων. Και ευθύνη δική της να λάβει πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη του στόχου.

Ίσως στο βάθος η άδικη εντολή της τυφλής δικαιοσύνης να καταμαρτυρά την αλήθεια. Αυτή η χωματερή ποτέ της δεν πρόκειται να πάρει νόμιμη άδεια. Μόνο έτσι θα μπορούσε να ανοίξει. Και βέβαια αυτή η εντολή δεν μπορεί να επαναληφθεί. Ο καθένας κρίνεται.

Ναι υποχωρήσαμε για λίγο όσο χρειάζεται να ανασυνταχθούμε για να κερδίσουμε τον πόλεμο. Ο ΧΥΤΑ μέσα από τον αγώνα μας θα κλείσει οριστικά. Σήμερα στην έκτακτη λαϊκή συνέλευση στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας θα οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Γιατί «το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» όμως έχουμε τη δύναμη να το επιβάλουμε.

Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: