Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΧΕΛΩΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Προβολή βίντεο και ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα στη Μεσοχώρα Τρικάλων (9 – 14 Αυγούστου 2018)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΧΕΛΩΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Στις 9-14 Αυγούστου η Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα στη Μεσοχώρα Τρικάλων, διοργανώνει προβολή βίντεο και ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις προτάσσοντας το αίτημα των κατοίκων για την ισοπέδωση του φράγματος και την ολική αποκατάσταση της περιβαλλοντικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί τα τελευταία 30 χρόνια στην κοιλάδα του Αχελώου. Η βρόμικη ατμομηχανή της “ανάπτυξης” ετοιμάζεται να προχωρήσει στη λειτουργία του γιγαντιαίου φράγματος στη Μεσοχώρα των Τρικάλων, το πρώτο έργο κεφαλής, με προοπτική την εκτροπή του ποταμού Αχελώου.
Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις φραγμάτων, που έχουν κατασκευαστεί τόσο κοντά στις πηγές του ποταμού. Με τη δημιουργία της λίμνης κατακλύζονται 6.500 στρέμματα δάσους, εξαφανίζεται η μοναδικής ομορφιάς και οικολογικής αξίας κοιλάδα του Αχελώου σε μήκος 20 χιλιομέτρων, αφανίζεται οριστικά ένα ολόκληρο οικοσύστημα, με μεγάλη βιοποικιλότητα, επηρεάζονται βιότοποι άγριας φύσης, π.χ. της άγριας πέστροφας και της καφέ αρκούδας της Πίνδου και προκαλείται δραματική μείωση των πληθυσμών της ιχθυοπανίδας. Επηρεάζεται το κλίμα της περιοχής. Η διαρκής επέκταση ενεργειακών έργων δεν υπαγορεύεται, πάντα, από την ανάγκη κάλυψης πραγματικών ενεργειακών αναγκών, αλλά από την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για δημιουργία νέων πηγών κέρδους.


ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ

«Σκέψεις και εικόνες με αφορμή την υπόθεση των
φραγμάτων και της εκτροπής του Αχελώου» (διάρκεια 40’)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
για τις κινητοποιήσεις της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα
στη Μεσοχώρα Τρικάλων (9-14 Αυγούστου 2018)

στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37
Πέμπτη 19 Ιούλη 2018, στις 8.30 μ.μ.

Πρωτοβουλία Αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: