Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να απελευθερωθεί άμεσα το μέλος του «Ρουβίκωνα» Γ. Καλαϊτζίδης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την προκλητική σύλληψη του μέλους του Ρουβίκωνα Γιώργου Καλαϊτζίδη… λόγω μιας ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα στο ίντερνετ, όπου εξέφραζε την άποψή του. Η κινητοποίηση… της Αντιτρομοκρατικής, με τον Γ. Καλαϊτζίδη να συλλαμβάνεται με χειροπέδες και με αλεξίσφαιρο γιλέκο(!), με φωτογραφίες και δημοσιότητα έρχεται να εμπεδώσει κλίμα τρομοκρατίας κατά του κινήματος, να επιβεβαιώσει πως ακόμα και η έκφραση άποψης ποινικοποιείται, να στοχοποιήσει αγωνιστικές πρακτικές, ακόμα και με κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης». Κι αυτό την ώρα, που καταδικασμένοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βγαίνουν από τις φυλακές με προκλητικά ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις.

Οι ενέργειες αυτές της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων του συστήματος, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών και αποκαλύπτουν το καθεστώς ανελευθερίας και καταστολής που οικοδομούν η κυβέρνηση, το κράτος, η ΕΕ και το κεφάλαιο.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Γιώργου Καλαϊτζίδη και την απόσυρση των προκλητικών κατηγοριών.

Ο αγώνας του εργατικού και λαϊκού κινήματος κατά της «σιδερένιας φτέρνας» κυβέρνησης, κράτους, κεφαλαίου πρέπει να ενταθεί.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Λαμία: Σήμερα 19/5 στις 7μμ, συζήτηση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι: Αντιφασισμός, υπόθεση όλων μας

Ανοιχτή συζήτηση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας, Σατωβριάνδου 21:

Ο Αντιφασισμός Είναι Υπόθεση Όλων Μας

  • Αποφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας.
  • Παρουσία νεοναζί στην Λαμία.
  • Ο φασισμός ως εργαλείο του συστήματος

Διαδικτυακή επικοινωνία με τον Κώστα Παπαδάκη, συνήγορο Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Πτολεμαΐδα: Παρουσίαση του βιβλίου «'μένα με λένε Σωθικό» του Γιώργο Κασαπίδη, 19/05, 6.30μμ

Αντιγράφουμε  από την ανάρτηση του Νίκου Βουνοτρυπίδη:

Ο Γιώργης μας, ο Σύντροφος, ο Συναγωνιστής, ο άνθρωπος που μιλάμε την ίδια γλώσσα, που εναγώνια παλεύουμε για ένα κοινό σκοπό. Την διάσωση του Βέρμιου, την αποτροπή του εγκλήματος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εκτός από τον αγώνα που κάνει με την Ομάδα SOS Βέρμιο, για το κοινό Βουνό μας,  δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, σε ότι καίει, σε ότι βασανίζει την Κοινωνία μας. Μπροστάρης στους αγώνες για το Δίκιο, για τα Δικαιώματα...

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Κρήτη, Αμάρι, Ρέθυμνο: Φράγμα Πλατύ Ποταμού - Επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στην Κοινωνία

#Αμάρι_Ρέθυμνο

Πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το Φράγμα στον Πλατύ Ποταμό αυτό το Σάββατο 18 Μάη, στις 10 το πρωί στον Φουρφουρά Αμαρίου.

To σχεδιαζόμενο φράγμα στον Πλατύ Ποταμό, στην περιοχή Βυζαρίου – Πετροχωρίου - Λαμπιωτών, στον νομό Ρεθύμνου, δεν έχει γίνει αποδεκτό από μεγάλο μέρος των ανθρώπων του Αμαρίου, καθώς αναμένεται να αλλάξει δραστικά τη φυσιογνωμία και τη ζωή της περιοχής.

Γι'αυτό το λόγο, το Σάββατο, 18 Μάη, διοργανώνεται ημερίδα με σκοπό την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τη χωροθέτηση του έργου, τις επιπτώσεις του και τη σκοπιμότητα του.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Σφακιά Κρήτης: Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στις αιολικές ΒΑΠΕ, Ασκύφου, 2/6 στις 8μμ

 Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και βαρέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο Ασκύφου, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, στις 8 το βράδυ, με δωρεάν είσοδο.

Θα τραγουδήσουν και θα παίξουν τις μουσικές τους οι: Γιώργος Μανωλάκης και Βασίλης Σταυρακάκης, όπως οι Γιώργος και Σταύρος Ψαρουδάκης, ενώ η Ντόρα Μαργαρίτη θα μας παρουσιάσει ένα παιδικό μουσικό δρώμενο.

Γιορτή του Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου Μπαξέ στις Σταγιάτες Πηλίου, 18 και 19/5

Η φετινή Γιορτή του Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου Μπαξέ στις Σταγιάτες Πηλίου, 18 και 19 Μαΐου 2024 είναιαφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Κολέμπα. Το θεματικό πλαίσιο της γιορτής αφορά στην ανθρωπογεωγραφία της μετανάστευσης των λαών, των σπόρων και των ιδεών. 

Γι' αυτό συμμετέχουν οργανώσεις για τους μετανάστες-πρόσφυγες που αλληλεπιδρούν με τα  κινήματα για τους σπόρους, το  νερό, την αποανάπτυξη, την προστασία των οικοσυστημάτων  και την ποιότητα ζωής  συμβάλλοντας στη δημιουργία ενεργών, ανθεκτικών και δυναμικών κοινοτήτων  χωρίς αποκλεισμούς.

Ενημέρωση για τη συμμετοχή στην ενεργή διαβούλευση των πολιτών στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για τον Λιμένα Ραφήνας: ΚΑΠΗ Σάββατο 18/5, 7μμ

Στις 17 Απριλίου 2024 το ΤΑΙΠΕΔ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το Master Plan και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Λιμένα Ραφήνας με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης σχολίων την 21η Μαΐου 2024.

Καθώς η διαβούλευση “έτρεχε” ήδη στις διακοπές του Πάσχα, απομένει ελάχιστος χρόνος στους πολίτες και φορείς για να γνωμοδοτήσουν επί του εκτεταμένου κειμένου της ΣΜΠΕ (516 σελίδες), το οποίο συνοδεύεται και από 7 παραρτήματα όπως χωροταξική μελέτη, συγκοινωνιακή μελέτη κλπ.

Η δημοτική κίνηση "Γη κι Ελευθερία", σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών και στη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαβούλευση, διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 7μ.μ. ανοιχτή ενημέρωση – συζήτηση στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ραφήνας όπου θα γίνει συνοπτική παρουσίαση του Master Plan και της ΣΜΠΕ με σχολιασμό από τον Βασίλη Τσελέντη, Ομότιμο Καθηγητή Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Παν. Πειραιώς.