Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Το Τμήμα Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στην καταπάτηση του χώρου πρασίνου

Μια ακόμα στήριξη και δικαίωση του αγώνα που δίνουμε για την υπεράσπιση του πάρκου της Αγίας Τριάδος και Ψαρών στην Αγία Παρασκευή, ήρθε εχθές 10 Ιουλίου, με το ψήφισμα του ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής "ενάντια στην καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου πρασίνου στην Αγία Παρασκευή". 

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα "Στην συγκεκριμένη έκταση της πλατείας οι εργασίες επίχωσης με άμμο και επίστρωσης της έκτασης με πλαστικό χλοοτάπητα που έχουν υλοποιηθεί εις βάρος της εν λόγω φυτεμένης έκτασης, από την επιχείρηση εστίασης είναι αυθαίρετες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 παρ.1 του Ν.4495/2017. Άλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.1 του ΠΔ 59/2018 δεν επιτρέπονται λυόμενες ή προσωρινές κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους (πλατείες κλπ). Οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης για την μετατροπή του φυτεμένου κοινόχρηστου χώρου σε δραστηριότητες εστίασης, ουσιαστικά αποτελεί διαμόρφωση πλατείας και για το λόγο αυτό απαιτείται έγκριση από το αρμόδιο Συμβούλιο αρχιτεκτονικής σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν.4495/2017."

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών αποτελεί συλλογικό φορέα του επιστημονικού κλάδου που κατεξοχήν ασχολείται με τον δημόσιο χώρο και τις χρήσεις γης. Το ψήφισμά του ενισχύει τον αγώνα των κατοίκων και προστίθεται στην προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου με βάση την οποία αναστέλλεται η παραχώρηση του χώρου για τραπεζοκαθίσματα και απαγορεύεται η τοποθέτησή τους και άλλες εργασίες. 

Είναι πλέον αυτονόητο ότι ο Δήμος οφείλει να σταματήσει να παρανομεί στηρίζοντας την αυθαιρεσία της επιχείρησης και να επιβάλλει την επιστροφή του χώρου πρασίνου στην πρότερη κατάστασή του.

"Φυσάει Κόντρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: