Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2019

Φέτος οι Βρυσούλες δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, που χαίρει για έκτη συνεχή χρονιά την υποστήριξη της Energean Oil, μιας από τις εταιρίες της κοινοπραξίας που εκτελούν έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων στην περιοχή Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Η πρόσβαση στο λόφο του μνημείου τους απαγορεύτηκε, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τέσσερις χιλιάδες περίπου συμπολίτες τους.


Ομάδα ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) τις ενημέρωσε οτι δεν τους επιτρέπεται να προχωρήσουν και άμεσα να κάνουν μεταβολή και να απομακρυνθούν από το σημείο, γιατί...έτσι! Ακόμα κι όταν οι Βρυσούλες διαβεβαίωσαν τον επικεφαλής οτι θα σέβονταν την εκδήλωση και οτι επιθυμούσαν απλά να παρακολουθήσουν, δεν τους επιτράπηκε η διέλευση.

Συγχρόνως ένας άντρας από την ομάδα ΟΠΚΕ ¨γαύγιζε¨ στη φωτορεπόρτερ που φωτογράφιζε τα τεκταινόμενα ότι δεν είναι... μοντέλο και ότι δεν θέλει φωτογραφίες. Επίσης την απείλησε με προσαγωγή στον εισαγγελέα όταν αρνήθηκε στην απαίτησή του να του δώσει τη φωτογραφική της μηχανή.

Την ίδια ώρα στο λόφο του μνημείου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την τελετή μία γυναίκα που στο παρελθόν είχε εμφανιστεί σε δράσεις κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων. Δεν άργησε να νοιώσει στον ώμο της ένα χτύπημα από δάχτυλο  ασφαλίτη με πολιτικά και να ενημερωθεί οτι είναι  ανεπιθύμητη και να αποχωρήσει.

¨Πόρτα¨ έφαγε και φίλος των Βρυσούλων που βιντεοσκοπούσε τη δράση.

Αλήθεια, πόσο ενοχλητικές είναι κάποιες γυναίκες που διαμαρτύρονται ειρηνικά κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων;
Ποιος έδωσε εντολή να μην πλησιάσουν οι Βρυσούλες στην εκδήλωση εθνικής περηφάνειας με χορηγό την Energean Oil, μία από τις δύο εταιρείες που θα σκάψουν τα σπλάχνα της Ηπείρου για εκμετάλλευση κοιτασμάτων;

Πόσο εθνικά υπερήφανοι άραγε νοιώθουμε όταν χορηγούμε γη και ύδωρ στους σύγχρονους κατακτητές;

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ, 29/10/2019

Φωτογραφίες @Penelope Thomaidi

Δεν υπάρχουν σχόλια: