Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Δυσκολεύονται να αποχαρακτηρίσουν το Πευκοδάσος Παλιουρίου οι δασολόγοι του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών

Την περασμένη Τετάρτη (22/5) συνεδρίασε για μια ακόμα φορά το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών (ΤΣΔ), αλλά οι τέσσερις δασολόγοι που συμμετέχουν σ’ αυτό δεν κατέληξαν σε απόφαση αποχαρακτηρισμού του Πευκοδάσους του Παλιουρίου, γιατί αν το κάνουν θα είναι μεγάλες οι συνέπειες γι’ αυτούς. Πιέζονται μεν από το δίδυμο Σταθάκη-Φάμελλου να προχωρήσουν σε αποχαρακτηρισμό, για να εξυπηρετηθεί η εταιρία του Σαββίδη, που θέλει να χτίσει εκεί πολυτελείς βίλες και μπαγκαλόους, αλλά από την άλλη γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμιά νομική βάση να το κάνουν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι έξι δασολόγοι, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, έχουν χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη έκταση δάσος, στηριζόμενοι στην ισχύουσα δασική νομοθεσία και στο γεγονός ότι είναι πευκόδασος με 100% δασοκάλυψη, ηλικίας 25-40 χρόνων.


Μάθαμε ότι η συνεχής αρθρογραφία μας αυτή την περίοδο, που οι τέσσερις δασολόγοι του ΤΣΔ «συσκέπτονται» για να αποχαρακτηρίσουν το πευκοδάσος του Παλιουρίου, αρθρογραφία που υπερασπίζεται το δασικό του χαρακτήρα, τους ενοχλεί αφάνταστα, ότι τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, επειδή τους προειδοποιούμε να μη τολμήσουν να προχωρήσουν σε αποχαρακτηρισμό. Γι’ αυτόν το λόγο, μας είπαν, θα σταματήσουν να μας ενημερώνουν! Τους απαντήσαμε ότι αυτή η στάση τους μας χαροποιεί, αφού καταφέραμε να μην τολμήσουν να αποχαρακτηρίσουν το πευκοδάσος.

Όταν θυμίσαμε ότι δεν μπορούν να αποχαρακτηρίσουν το πευκοδάσος γιατί οι έξι δασολόγοι της πράξης είχαν το σθένος, παρά τις αφόρητες πιέσεις που τους ασκήθηκαν, να μην το αποχαρακτηρίσουν, ένας απ’ αυτούς (που ενεργεί ως τεχνοκράτης και εκτελεί πιστά τα υπουργικά κελεύσματα, όταν καλείται να υπηρετήσει διευθυντικά πόστα σε φορείς που εποπτεύονται από τους υπουργούς) είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι οι έξι δασολόγοι μπορεί να έκαναν λάθος! Όταν δε του θυμίσαμε το ρόλο που έπαιξε σε φορέα που άσκησε διευθυντικό ρόλο, μας απάντησε ότι εμείς υπερασπιζόμαστε πάντοτε τους εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι αυτοί κάνουν λάθη.

Θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά, ότι οι τέσσερις δασολόγοι του ΤΣΔ έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν το δάσος Παλιουρίου, όχι μόνο επειδή είναι δασολόγοι. Οι δύο υπουργοί που θέλουν να αποχαρακτηριστεί φεύγουν. Αυτοί όμως θα μείνουν στην υπηρεσία και η απόφαση αποχαρακτηρισμού θα τους στιγματίσει για όλη τους τη ζωή ως κυνικούς δασοκτόνους. Και βέβαια, όσο κι αν η αρθρογραφία μας τους ενοχλεί, εμείς θα συνεχίσουμε. Δε θα τους αφήσουμε να εγκληματήσουν σε βάρος αυτού του δάσους. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: