Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Ενωτική κίνηση για τον Δήμο της Αθήνας με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη

Τη Δευτέρα 21/8 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δημοτικών σχημάτων Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και Ανυπότακτη Αθήνα με στόχο την κοινή παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν στις 8 Οκτώβρη.

Υποψήφιος για Δήμαρχος Αθήνας προτείνεται από όλες τις πλευρές ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η συνάντηση συνεχίζεται την Τετάρτη 23 Αυγούστου το απόγευμα ώστε να ετοιμαστεί κοινή διακήρυξη και να δρομολογηθεί η κοινή εκλογική παρέμβαση.

Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική μέσα στη συγκυρία όπως διαμορφώνεται λίγες εβδομάδες πριν από τις δημοτικές εκλογές. Και αυτό για δυο γιατί: 

  1. σηματοδοτεί ενωτική κίνηση στο χώρο της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, γεγονός που δίνει ελπίδες στον ευρύτερο κόσμο της Αριστεράς ότι υπάρχει εναλλακτική πέρα από τις ρεφορμιστικές ηγεσίες της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Τα σχέδια του Βορίδη ότι τέτοιες φωνές πρέπει να αποκλειστούν και οι φιλοδοξίες του Μπακογιάννη ότι θα κάνει περίπατο επανεκλογής, μπορούν να ηττηθούν.
  2. οι εκλογές στο Δήμο της Αθήνας είναι μια ανοιχτά αντιφασιστική μάχη μετά την υποψηφιότητα Κασιδιάρη και την έγκριση που έχει πάρει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ενωτική κίνηση με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη δίνει ξεκάθαρη απάντηση, καθώς ο Κώστας Παπαδάκης έχει συνδέσει το όνομά του με τη μάχη της Πολιτικής Αγωγής για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τον Δημήτρη Ζώτο, τον Θανάση Καμπαγιάννη και τον Κώστα Σκαρμέα έδωσαν και κέρδισαν μέσα στην αίθουσα της δίκης τον αγώνα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης στον πρώτο βαθμό και συνεχίζουν αυτόν τον αγώνα και στη δεύτερη δίκη στο Εφετείο. Ήταν και είναι φωνή του αντιφασιστικού κινήματος που έδωσε και δίνει τις μάχες στους δρόμους ενάντια στη φασιστική απειλή.

Χρειάζεται να στηριχθεί αυτή η κοινή προσπάθεια και να απλωθεί τόσο το μήνυμά της σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και η δυναμική της σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: