Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 24/8, ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7μμ. Ποτέ ξανά πρόσφυγες απανθρακωμένοι!

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7 μμ την Πέμπτη 24/8 καλούν συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, για να καταγγείλουν το ρατσιστικό έγκλημα στον Έβρο όπου πρόσφυγες βρέθηκαν το πρωί της 22/8 απανθρακωμένοι στο βωμό της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ΕΕ-Φρούριο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις 22/8, «σε επιτόπιο έλεγχο πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν 18 άτομα πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο πως δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης από χθες, ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράτυπα στη χώρα». Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ακόμη 8 βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στην Λευκίμμη, στο Δάσος της Δαδιάς Άλλος ένας είχε βρεθεί νεκρός μία μέρα νωρίτερα.

Πρόκειται για ένα ακόμη φριχτό έγκλημα, συνέχεια του εγκλήματος στην Πύλο και αποτέλεσμα της άγριας ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις πλάτες της ΕΕ Το βράδυ της 21/8, την ώρα που καίγονταν Αλεξανδρούπολη και Έβρος, κύριο μέλημα του υπουργείου ΠΡΟΠΟ ήταν να δώσει εντολή «να αυξηθούν οι περιπολίες, έτσι ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα, παράτυποι μετανάστες να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην χώρα» στέλνοντας στην «περιοχή τον κλαδάρχη Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛΑΣ».

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται σε τοπικά σάιτ του Έβρου, την Δευτέρα 21/8, δηλαδή ενώ μαινόταν η φωτιά, «κάτοικοι ακινητοποίησαν στην Λευκίμμη 17 μετανάστες» τους οποίους «και παρέδωσαν στην αστυνομία», ενώ η ίδια η «αστυνομία συνέλαβε άλλους 14» Οι άνθρωποι είχαν να αντιμετωπίσουν από τη μια τη φωτιά και από την άλλη τους «κυνηγούς κεφαλών» και τη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Καλύτερα πνιγμένοι και απανθρακωμένοι, παρά να σπάσει η πολιτική της ΕΕ-Φρούριο… 

Όπως αναφέρει σε σχετική καταγγελία της η ΚΕΕΡΦΑ: «Τις τελευταίες μέρες οι καταδιώξεις προσφύγων από την ΕΛΑΣ αλλά και από ομάδες παρακρατικών φασιστοειδών ήταν χωρίς τέλος, με κορύφωση την καταδίωξη της ομάδας των μεταναστών που κατέληξε να κρύβεται στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς προκειμένου να αποφύγει τα καθιερωμένα pushbacks. Φασίστες προχώρησαν σε πογκρόμ κατά προσφύγων σπρώχνοντάς τους να αναζητήσουν καταφύγιο στα δάση… Απαιτούμε να σταματήσουν οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της ΕΛΑΣ που οδήγησαν τους αδικοχαμένους μετανάστες στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς Να διώξουμε τη κυβέρνηση που καίει στα δάση μετανάστες και πνίγει πρόσφυγες στη Πύλο»

Στην συγκέντρωση της 24ης Αυγούστου στο Σύνταγμα, καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Οι δεκάδες μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ και συνέχεια του μαζικού πνιγμού των 650 προσφύγων στη Πύλο.

Οι μετανάστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι από τη φωτιά στη προσπάθεια τους να κρυφτούν από τις καταδιώξεις της ΕΛΑΣ και παρακρατικών φασιστοειδών ομάδων. Την ώρα που η Θράκη καίγεται, από την εγκληματική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να διαλύσει την δασοπροστασία και πυροπροστασία, με βιβλικές καταστροφές δασικών εκτάσεων και σπιτιών, ο υπουργός Οικονόμου ανακοίνωνε την αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην περιοχή για την αύξηση της επιτήρησης των συνόρων για να μην "βρουν ευκαιρία" να μπουν στην Ελλάδα κατατρεγμένοι πρόσφυγες.

Αυτές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που πριμοδοτεί την ακροδεξιά και τους φασίστες, που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές τα δάση και χιλιάδες κόσμο την ώρα που σπαταλάει δισεκατομμύρια για Ραφάλ, φρεγάτες, φράχτες στο Έβρο και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε την κυβέρνηση του ρατσισμού, της πολεμοκαπηλείας και της καταστροφής.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.08, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: