Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Δεν πτοούνται οι αγωνιστές στη Θεσσαλία από τις διώξεις

Οι κινητοποιήσεις των αγωνιζόμενων πολιτών του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ του ομίλου LAFARGE  έχουν συνέχεια. Κρίσιμη καμπή των αγωνιστικών διεργασιών του προηγούμενου διαστήματος στην πόλη αποτέλεσε τόσο η πορεία, κατά την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στις 20/9,όσο και οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης από τα μέσα του καλοκαιριού. Εκεί αποτυπώθηκε η ξεκάθαρη θέληση των κατοίκων να μπει φρένο στους σχεδιασμούς να μετατραπεί ο τόπος σε έναν απέραντο θάλαμο αεριών.


Την περασμένη Τετάρτη 16/10,μια μέρα πριν από την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει 120 πολίτες απαιτώντας να συμμορφωθεί η εταιρεία με τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους και προϋποθέσεις, πραγματοποιήθηκε κατάληψη διαμαρτυρίας στο προαύλιο της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας. Η εν λόγω δράση πλαισιώθηκε από συναυλία με τη συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνικών σχημάτων.

Θέση για τις εξελίξεις πήρε η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» με δημόσιες παρεμβάσεις της, το προηγούμενο διάστημα,  στηλιτεύοντας τη στάση των θεσμικών φορέων της περιοχής οι οποίοι «όχι απλώς δε συμβάλουν στο να μπει τέλος στην καύση σκουπιδιών αλλά αντιθέτως δημιουργούν ένα πέπλο αποπροσανατολισμού και νομιμοποίησής της». Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, το  περιφερειακό σχήμα έβαλε κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για «κρεσέντο ωμής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» όπου σε συνεδρίαση ειδικής επιτροπής στη Βουλή ζήτησε να αλλάξει ακόμα και ο τίτλος του υπό συζήτηση θέματος αρνούμενος ότι τίθεται ζήτημα αέριας ρύπανσης στην πόλη.

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στη Λάρισα την Παρασκευή, ο περιφερειακός σύμβουλος με την «Αριστερή Παρέμβαση» Στάθης Ντούρος κάλεσε το περιφερειακό συμβούλιο να καταδικάσει τη στάση της πολυεθνικού ομίλου, που έκανε πράξη τις απειλές του προηγούμενου διαστήματος ,«ποινικοποιώντας τους αγώνες»  προβαίνοντας σε αγωγές κατά τριών αγωνιστών-αγωνιστριών. Ο όμιλος ,όπως σημείωσε, κατατείνει μέσω αυτού του δρόμου στην  «κατατρομοκράτηση του κινήματος» της τελευταίας διετίας σε μια συγκυρία κατά την οποία οι ψηφίδες αγωνιστικής ανάτασης γύρω από ζητήματα περιβάλλοντος  πανελλαδικά συνθέτουν μια ελπιδοφόρα εικόνα.

Πηγή: prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: