Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Συλλογή Υπογραφών Διεθνούς αντιπολεμικής καμπάνιας «Σταματήστε τον πόλεμο»

Διεθνής αντιπολεμική καμπάνια με σύνθημα «Σταματήστε τον πόλεμο». Καλούνται να υπογράψουν το κείμενο που ακολουθεί κάθε ένας που συμφωνεί με αυτό αναφέροντας Όνομα, Επώνυμο και Ιδιότητα στα emails: 

pavlosan2@hotmail.com και lifryd@yahoo.fr

Σταματήστε τον πόλεμο!

Ο πόλεμος που εξελίσσεται στην Ευρώπη έχει ήδη πολιτικές και οικονομικές συνέπειες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί θανάσιμη απειλή για όλους τους λαούς της Ευρώπης και όλων των ηπείρων.

Για να διαφυλάξουμε την ανθρωπότητα, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την πορεία προς τη βαρβαρότητα. Ο πόλεμος του Πούτιν, όπως και ο πόλεμος του ΝΑΤΟ που διεξάγεται από τον Ζελένσκι, δεν είναι ο δικός μας πόλεμος. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο ούτε με τον ρωσικό ούτε με τον ουκρανικό λαό. Θέλουμε ειρήνη και για τον ρωσικό και για τον ουκρανικό λαό.

Με την εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν ξεκίνησε μια εγκληματική περιπέτεια χωρίς ορατό τέλος για τον ρωσικό και τον ουκρανικό λαό. Ο Πούτιν δεν υπερασπίζεται τον ρωσικό λαό. Απαιτούμε την απόσυρση των στρατευμάτων του Πούτιν. Καταδικάζουμε την πολεμική όξυνση του ΝΑΤΟ και απαιτούμε την απόσυρση των στρατευμάτων όλων των χωρών του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, επικεφαλής του ΝΑΤΟ, δεν υπερασπίζεται τον ουκρανικό λαό, αλλά τα συμφέροντα των μονοπωλίων που θέλουν να πάρουν τον έλεγχο του μεγάλου πλούτου της Ρωσίας, όπως έκαναν στο Ιράκ με το πρόσχημα των όπλων μαζικής καταστροφής, τα οποία δεν υπήρχαν.

Δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιηθεί αυτός ο πόλεμος για να στρέψει τους λαούς το ένα εναντίον του άλλου.

Δεν αποδεχόμαστε την επανειλημμένη άρνηση του Μπάιντεν, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Πούτιν να κηρύξουν άμεση κατάπαυση του πυρός και να σταματήσουν τον πόλεμο.

Πού οδηγεί αυτό;

Στο να εκπαιδεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες με το σκεπτικό ότι ο πόλεμος πρέπει να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς κατάπαυση του πυρός, μέχρι να ηττηθεί η Ρωσία, με αποτέλεσμα να σκοτώνονται, να τραυματίζονται και να εκτοπίζονται άνθρωποι

Στο να διοχετεύουν οι ηγέτες των κρατών μας όπλα που σκοτώνουν και τραυματίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και από τις δύο πλευρές, παίρνοντας το μερίδιό τους σε δολοφονίες, προσφυγιά και καταστροφές, ανακαλώντας στη μνήμη μας τις χειρότερες εικόνες των πολέμων που έχουν ήδη σπαράξει την ευρωπαϊκή ήπειρο

Στο να επιβάλλονται "οικονομικές κυρώσεις" κατά του ρωσικού λαού, κατ’ απαίτηση της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση των τιμών, τα κέρδη ρεκόρ των πετρελαϊκών τραστ και των ολιγαρχών, τη μαζική αγορά σχιστολιθικού φυσικού αερίου, την αρχή της βιομηχανικής κατάρρευσης στην Ευρώπη

Στο να καταθέτουν στα κοινοβούλια οι κυβερνήσεις, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αυξημένους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς, τους οποίους τα κοινοβούλια ψηφίζουν, αποδεσμεύοντας τεράστια ποσά για τον στρατό

Στο να δαπανώνται δισεκατομμύρια για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας προς όφελος της βιομηχανίας όπλων και σε βάρος των εργαζομένων, με περικοπές σε όλους τους δημόσιους προϋπολογισμούς, στα νοσοκομεία, στα σχολεία κ.λ.π.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι διαδηλώσεις υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου εκφράζουν την απόρριψη αυτής της πορείας προς τη βαρβαρότητα από τους λαούς της παλιάς Ευρώπης, που είναι ήδη το λίκνο δύο παγκόσμιων πολέμων.


Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου: αυτή η όξυνση μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές στην Ευρώπη να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν αυτή τη φονική σπείρα και τη σφαγή και για τον τερματισμό του πολέμου και την άμεση κατάπαυση του πυρός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: