Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Έκοψαν τα δέντρα στα Εξάρχεια. Απωθήθηκαν πολίτες που διαμαρτύρονταν. Συγκέντρωση σήμερα 6:30μμ στα σκαλάκια της Καλλιδρομίου

Αυτή την ώρα η Αττικό Μετρό και ο Δήμος Αθηναίων κόβουν όλα τα δέντρα της πλατείας Εξαρχείων (72) για να φτιάξουν σταθμό μετρό. Χωρίς διαβούλευση με τους κατοίκους που διαμαρτύρονται εδώ και ένα χρόνο. Η συνοικία των Εξαρχείων μένει χωρίς ούτε μία πλατεία, χωρίς δέντρα.

Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν λίγες ώρες, βλέπουμε τα σπρωξίματα από την αστυνομία στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους των Εξαρχείων ενώ από πίσω από τις λαμαρίνες, τα συνεργεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κόβουν ανενόχλητα δέντρα δεκαετιών χωρίς καν να έχουν άδεια.

Έτσι γίνεται σχεδόν σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Αν προσθέσουμε των αριθμό των δέντρων που έκοψαν οι διοικήσεις των Δήμων θα είναι σίγουρα αρκετές χιλιάδες. Τα εργολαβικά συμφέροντα και η οικονομική-πολιτική διαπλοκή παντού, εις βάρος του πρασίνου, της υγείας, της ζωής μας, της ζωής των παιδιών μας.


Στις 20 Νοεμβρίου, δικάζονται με την κατηγορία της "παράνομης βίας" 14 πολίτες που έβαλαν απολύτως ειρηνικά τα σώματά τους μπροστά στα δέντρα της Ρωμαϊκής Αγοράς, για να μην τα κόψουν. Οφείλουμε να τους στηρίξουμε.

Δε θα τους περάσει! Καλούμε όλη την ημέρα με παρουσία στην πλατεία Εξαρχείων και στις 18.30 στηρίζουμε την συγκέντρωση και πορεία των κατοίκων στη γειτονιά.

Από τα χαράματα συνεργεία κοπής δέντρων έχουν μπει μέσα στο εργοτάξιο του μετρό της πλατείας Εξαρχείων και κόβουν δέντρα με στόχο να τα ξεριζώσουν και να ολοκληρώσουν την καταστροφή της πλατείας για ένα έργο που κάτοικοι και φορείς έχουν δηλώσει την άρνηση τους να υλοποιηθεί. Από το πρωί υπάρχει μεγάλη ένταση με τις συλλογικότητες και κατοίκους της γειτονιάς. Οι δημοτική αρχή για άλλη μια φορά κάνει πως δεν βλέπει και δεν έχει ευθύνη. Έχουν όμως Μπακογιάννης και Δούκας κοινή ευθύνη που ΜΑΤ φυλάνε την κοπή των δέντρων.

Ανακοίνωση της "Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα''

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,  ΕΞΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. 

Από νωρίς το πρωί κάτοικοι της γειτονιάς και αλληλέγγυοι/ες προσπαθούν να αποτρέψουν την κοπή των δέντρων και την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων.

Η χάραξη της γραμμής 4 του Μετρό δε μπορεί να φέρνει κοψίματα δέντρων, καταστροφές πλατειών και ελεύθερων χώρων.

Κόντρα σε κυβέρνηση, Αττικό Μετρό και Δήμο Αθήνας που φέρνουν Ματ για ένα έργο στο οποίο αντιστέκεται μια ολόκληρη γειτονιά. Αντιστεκόμαστε στην πολιτική επιλογή τους να μετατρέψουν τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας σε άχρωμες τουριστικές βιτρίνες για τα επενδυτικά τους καπρίτσια και τα κέρδη τους. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ. 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: