Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Όχι εξορύξεις στο Ζαγόρι! Κάλεσμα παρέμβασης στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 24/6 και ώρα 6μ.μ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Στο πανέμορφο και περίφημο Ζαγόρι έκαναν την εμφάνισή τους συνεργεία των πετρελαϊκων εταιρειών και ξεκινούν εργασίες. Αγνοούν ακόμα και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε αποφανθεί κατά των ερευνών - εξορύξεων εντός της περιοχής αλλά και στα όρια του Δήμου Ζαγορίου. Την επόμενη Δευτέρα καλείται ΔΣ στους Ασπράγγελους Ζαγορίου με πρώτο θέμα: "Συζήτηση σχετικά με τις εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή του Δήμου Ζαγορίου, με εισήγηση του Δημάρχου κυρίου Σπύρου που είναι ο μόνος δήμαρχος στα Γιάννενα, ο οποίος με το που ενημερώθηκε τάχθηκε από αρχής κατά των εξορύξεων και είναι στο πλάϊ όλων εμάς που δεν το θέλουμε αυτό για τον τόπο μας. Έχουμε την πληροφόρηση ότι στο ΔΣ έχει προσκληθεί και η νέα δημοτική αρχή και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσει σε αυτό το ζήτημα τον ίδιο δρόμο (αφού άλλωστε έχουν δηλώσει κατά των εξορύξεων προεκλογικά) και ότι θα είναι απέναντι από τις πετρελαϊκες και μαζί με τους πολίτες!


Μπορεί κανείς να φανταστεί τέτοιες δραστηριότητες παραδίπλα απο το Φαράγγι του Βίκου;; Στα πέτρινα γεφύρια, τα πανέμορφα δάση, τα μονοπάτια που χιλιάδες επισκέπτες περπατούν για να απολαύσουν αυτό το μοναδικό Ηπειρώτικο τοπίο;;;

Είναι χρέος όλων μας τη Δευτέρα το απόγευμα να είμαστε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητηθεί αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα και όλοι μαζί, τοπική αρχή αλλά και πολίτες να αποφασίσουμε για το τι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν απο δω και πέρα για να προστατευτεί αυτός ο παράδεισος!! ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!

(Επισυνάπτουμε την πρόσκληση για το Δημοτικο Συμβούλιο της Δευτέρας στο Ζαγόρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: