Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΑΓΡΑΦΑ: Κινητοποίηση στις 12 Οκτώβρη

Σε συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Ελευθερία της Καρδίτσας, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 11π.μ., καλεί πρωτοβουλίες, συνελεύσεις, συλλογικότητες, κινήματα αντίστασης και ανένταχτους αγωνιστές, η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην «πράσινη ανάπτυξη» και τα αιολικά στα Άγραφα.

Στόχος της κινητοποίησης αποτελεί η όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανάδειξη της γιγαντιαίας καταστροφής που σχεδιάζεται στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων, με όχημα την «πράσινη» ανάπτυξη και την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

«Η επαπειλούμενη καταστροφή των Αγράφων, αποτελεί και αυτή, κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης πάνω στη φύση, άρα και την κοινωνία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το λεγόμενο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, επιβάλει μια σειρά από μέτρα. Χωρίς όρους και με διαδικασίες “αστραπή”, θα παρέχει δυνατότητες για κάθε είδους υπερβάσεις όρων δόμησης και ελέγχων, για την προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιδοτεί τους “επενδυτές” για το έγκλημα απέναντι στη φύση, προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων, της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος», αναφέρεται στο κάλεσμα.


Παράλληλα, η Ανοιχτή Συνέλευση καλεί και σε συνάντηση των κινημάτων την ίδια μέρα στο αναψυκτήριο του Παυσίλυπου. «Μέσα από την εκδήλωση επιδιώκουμε τη σύνδεση αυτών των αντιστάσεων, ώστε όλοι μαζί, να συντονιστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες ώστε να δώσουμε με καλύτερους όρους τις μάχες που έρχονται. Επιδιώκουμε την αντιπαράθεση και τέλος το μπλοκάρισμα, όλων των καταστροφικών διαδικασιών. Γνωρίζουμε ότι απέναντί μας έχουμε όλο το κατεστημένο, από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, από τους επενδυτές και την ΕΕ, από τους κρατικούς θεσμούς, τους τοπικούς παράγοντες δήμων και περιφερειών. Η “ανάπτυξη” που μας ετοιμάζουν καταστρέφει το περιβάλλον και τη ζωή μας. Χρέος μας είναι να διαλέξουμε το δρόμο της αντίστασης και της ρήξης, του συντονισμού, με κοινές δράσεις, με μαζικό και συλλογικό αγώνα», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: