Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Άρτα: Δεν πέρασαν τα πετρέλαια!

Ο δήμος Αρταίων έγινε την περασμένη εβδομάδα ο δεύτερος δήμος στην Ήπειρο, μετά τον δήμο Ζαγορίου που παίρνει αρνητική θέση στις έρευνες και στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή. Η απόφαση μάλιστα ήταν ομόφωνη πλην μιας ψήφου, η οποία ανήκει σε δημοτικό σύμβουλο και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας άλλωστε έβγαλε ανακοίνωση στήριξης των ερευνών και εξορύξεων.

Το παρών έδωσαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και οι επιτροπές αγώνα κατά των εξορύξεων. Η Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου (ΑΡΠΗ) στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση των πρωτοβουλιών είχε ως αποτέλεσμα τη προσωρινή ακύρωση του σχεδιασμού των Ελληνικών Πετρελαίου (ΕΛΠΕ). Οι εκπρόσωποι των πετρελαϊκών εταιρειών και τα τσιράκια τους στη περιοχή δε θα σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο αν δεν τους σταματήσει ο ίδιος ο λαός. Καλούμε το λαό της Ηπείρου να ισχυροποιήσει τις υπάρχουσες “πρωτοβουλίες αγώνα” και να συγκροτήσει νέες. Να επιβάλλει τον από τα κάτω πανηπειρωτικό συντονισμό τους, και να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του».

«Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια και τους επιστημονικούς συλλόγους της περιοχής να σηκώσουν το ανάστημά τους ενάντια στις πετρελαϊκές εταιρείες του πολέμου, της φτώχειας της εξαθλίωσης και της καταστροφής του περιβάλλοντος. Καλούμε τις “πρωτοβουλίες αγώνα” να πραγματοποιήσουν ανοιχτές συνελεύσεις το επόμενο διάστημα για να οργανώσουν τις ενημερώσεις τους και τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΑΡΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: