Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Εύβοια: Συγκέντρωση Δευτέρα 28/11 στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο στα Κριεζά ενάντια τη διάνοιξη δρόμου για εγκατάσταση ανεμογεννητριών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΟΣ

Όλοι την Δευτέρα 28/11 στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο στα Κριεζά!!

Το Σάββατο 19/11/22, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού Βέλους, ξεκίνησαν εργασίες διάνοιξης δρόμου, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, σε βουνό μεταξύ των χωριών Καλέντζι και Βέλος.

Για το έργο αυτό, οι σύλλογοι των οικισμών Βέλους, Καλεντζίου και Κουτουμουλά έχουν ασκήσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία θα εκδικαστεί στις αρχές του 2023.

Ο δήμαρχος Μπουραντάς και ο αντιδήμαρχος Μαστροκώστας έχουν δεσμευτεί δημοσίως ότι θα σταματήσουν τα επικείμενα έργα, κατεβάζοντας τις μπουλντόζες του Δήμου στον δρόμο.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να είναι συνεπής στις υποσχέσεις της για άμεση επέμβασή της με σκοπό τη διακοπή των εργασιών. 

Καλούμε τους κατοίκους όλων των χωριών να παραστούν στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 28/11 στις 6.30 μ.μ., ώστε να πιέσουν με την παρουσία τους τις αρχές για άμεση δραστηριοποίηση.

Καταγγέλουμε την προκλητική συναίνεση και κατάχρηση εξουσίας του δασάρχη Μαρίνου, ο οποίος με τις θετικές γνωμοδοτήσεις του δίνει το πράσινο φως για την επέλαση ανεμογεννητριών στην κεντρική Εύβοια και την ηχηρή απουσία του στις επανειλημμένες εκκλήσεις δημοτών και συλλόγων για την έκδοση αντιγράφων των αδειών για τις εν λόγω εργασίες στο Καλέντζι.

Πρωτοβουλία κατοίκων Κύμης-Αλιβερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: