Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Κάτω τα χέρια από την κατάληψη «Ζιζάνια» και το στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων

Κάτω η πολιτική της αστυνομοκρατίας και της υποβάθμισης των γειτονιών μας, κάτω τα χέρια από τον κόσμο του αγώνα και τους ελεύθερους αγωνιζόμενους κοινωνικούς χώρους.

Η προκλητικότητα της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής δεν έχει σταματημό. Την ίδια στιγμή που η χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη, με τους κατοίκους της Αθήνας να μην μπορούν να ανασάνουν από τους καπνούς των πυρκαγιών, αυτοί προχωρούν σε αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης δυο στεκιών-καταλήψεων στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων (Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων και Ζιζάνια).

Στα πλαίσια της εγκληματικής τους πολιτικής, πρόβλημα είναι οι συγκεκριμένες καταλήψεις και η πλούσια και πολύχρονη δράση τους στη γειτονιά, και όχι η μετατροπή της χώρας και της Αττικής σε έρμαιο των πυρκαγιών.

Η συγκεκριμένη προκλητική κίνηση είναι μια ακόμα έκφραση της διαρκούς και έντονης αστυνομοκρατίας και καταστολής, που έχουν επιβληθεί στις γειτονιές της Αθήνας. Από το κλείσιμο κατειλημμένων χώρων μέχρι την επιδρομή, κατάληψη και κατοχή της πλατείας Εξαρχείων, τους τελευταίους μήνες αυτή η επιχείρηση έχει κορυφωθεί στην περιοχή με τη διαρκή παρουσία και τις άγριες επιθέσεις των ΜΑΤ στο πάρκο Δρακοπούλου.

Η παραπάνω κατάσταση δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη, καθότι είναι σαφές ότι η καταστολή και η τρομοκρατία πάνε χέρι-χέρι με την εγκληματική επέλαση της «ανάπλασης» που επιχειρείται στην Αθήνα, καθώς και ευρύτερα με την κυβερνητική πολιτική της «ανάπτυξης» που βυθίζει τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας στη φτώχεια και στη δυστυχία.

Οι ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας δεν χωράνε στα σχέδια τους, που θέλουν τα πάντα υποταγμένα στα επιχειρηματικά κέρδη και στον τουρισμό, για χάρη των οποίων όποιο κεφάλι σηκώνεται θα πρέπει να κόβεται. Όμως είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με την καταστολή και την τρομοκρατία, θα τελειώνουν με τα κινήματα και τον αγωνιζόμενο κόσμο στις γειτονιές.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τη δημαρχία Μπακογιάννη, που έχουν ξαμοληθεί Αυγουστιάτικα να ρημάξουν τους ελεύθερους αγωνιζόμενους κοινωνικούς χώρους που έχουν απομείνει στην πόλη. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για την υπεράσπιση των γειτονιών, των συλλογικοτήτων και των δράσεών τους ενάντια στην καταπίεση, στην καταστολή και στην αστυνομοκρατία.

Να φύγει άμεσα ο στρατός κατοχής της αστυνομίας από τις γειτονιές μας.

Κάτω η πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: