Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Πράξη ντροπής και υποταγής η προσαγωγή Παλαιστίνιου για τη σημαία στο Σύνταγμα

Τεράστια ξεφτίλα της ΕΛ.ΑΣ και νέα επίδειξη πίστης απέναντι στο σύμμαχο Ισραήλ που δολοφονεί άμαχο πληθυσμό στη #Γάζα. Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο 22χρονος Παλαιστίνιος που ανέβασε μια παλαιστινιακή και μια ελληνική σημαία σε ένα στύλο και καταχειροκροτήθηκε από χιλιάδες λαού. 

Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι για πράξη που «εκθέτει την Ελλάδα ή σύμμαχο κράτος»! 

Ντροπή! Η ύψωση της παλαιστινιακής σημαίας (και μάλιστα μαζί με την ελληνική!) δεν μας εκθέτει, μας τιμά! Άλλωστε το ελληνικό κράτος υποτίθεται πως έχει υπερψηφίσει στον ΟΗΕ την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους. Κάνει πως δεν θυμάται η κυβέρνηση αυτή την πάγια θέση;

Η πράξη της ελληνικής κυβέρνησης να προσαγάγει τον 22χρονο Παλαιστίνιο ο οποίος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Κυριακής 5/Νοεμβρίου έκανε το "έγκλημα" να σκαρφαλώσει σε ένα στύλο της πλατείας Συντάγματος και να τοποθετήσει μια παλαιστινιακή (κι αργότερα μια παλαιστινιακή και μια ελληνική) σημαία αποτελεί μια ντροπιαστική στιγμή για όλους και όλες μας. Η αιτιολογία της δίωξης ότι κατ' αυτό τον τρόπο "εξέθεσε τη χώρα ή σύμμαχο χώρα" αποτελεί ακόμα μία πιστοποίηση ότι η κυβέρνησή μας, επιλέγοντας να είναι ένας εκ των πιο πιστών συμμάχων του κράτους του Ισραήλ, είναι κι αυτή βουτηγμένη στο αίμα των χιλιάδων σκοτωμένων αμάχων της Γάζας. Η δίωξη αυτή επιπλέον είναι ένα ακόμη δείγμα σύγχρονου ολοκληρωτισμού στις λεγόμενες «ευρωπαϊκές δημοκρατίες». 

Γνωρίζουμε ότι πολύς κόσμος αισθάνθηκε εξοργισμένος και ντροπιασμένος μαθαίνοντας την είδηση. Γι' αυτό προτείνουμε ως αντίδραση στην πράξη της κυβέρνησης να υψώσουμε παντού παλαιστινιακές σημαίες. Στα social media, στις γειτονιές μας, στα μπαλκόνια μας. Να δείξουμε ότι για εμάς ντροπή δεν είναι να κυματίζει η σημαίας της Παλαιστίνης. Ντροπή είναι η συμμετοχή στο έγκλημα που συντελείται από το κράτος του Ισραήλ και τους συμμάχους του. Ένα έγκλημα που έχουν σαφώς καταδικάσει η πλειοψηφία των κρατών του κόσμου, ο ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και φυσικά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που διαδηλώνουν με παλαιστινιακές σημαίες για την ειρήνη και την ελευθερία. 

  • Να υψώσουμε παλαιστινιακές σημαίες παντού!
  • Άμεση απελευθέρωση του 22χρονου Παλαιστίνιου διαδηλωτή! Να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία!
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

#ΜένουμεΕνεργοί 

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑΑδιανόητη ενέργεια! Πράξη ντροπής και υποταγής η προσαγωγή Παλαιστίνιου για τη σημαία στο Σύνταγμα

Η προσαγωγή και σύλληψη του νεαρού Παλαιστίνιου επειδή σήκωσε στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια της διαδήλωσης αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την σημαία της πατρίδας του(!) αποτελεί μία πρωτοφανή, γλοιώδη, πράξη επίθεσης της ΝΔ στον λαό, τις ελευθερίες, την αξιοπρέπεια, τα δημοκρατικά του δικαιώματα.

Η υποταγή της ΝΔ στον άξονα ΗΠΑ-Ελλάδα-Ισραήλ για να στηρίξει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή και την αναβάθμιση της θέσης τής άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο, οδηγεί σε αυξανόμενη συμμετοχή στον πόλεμο, σε τυφλή στήριξη του κράτους του Ισραήλ, με την δακρύβρεχτη συμμετοχή της ΠτΔ, και σε αυταρχικό κρεσέντο στο εσωτερικό, αν κρίνουμε από αυτή την αδιανόητη ενέργεια, όπως άλλωστε γίνεται σε όλη την "πολιτισμένη Δύση" με απαγορεύσεις διαδηλώσεων, υστερική ισλαμοφοβία και ρατσισμό.

Σηκώνουμε όλοι και όλες όπου μπορούμε παλαιστινιακές σημαίες

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες μας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: