Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ενημέρωση για τη συμμετοχή στην ενεργή διαβούλευση των πολιτών στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για τον Λιμένα Ραφήνας: ΚΑΠΗ Σάββατο 18/5, 7μμ

Στις 17 Απριλίου 2024 το ΤΑΙΠΕΔ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το Master Plan και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Λιμένα Ραφήνας με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης σχολίων την 21η Μαΐου 2024.

Καθώς η διαβούλευση “έτρεχε” ήδη στις διακοπές του Πάσχα, απομένει ελάχιστος χρόνος στους πολίτες και φορείς για να γνωμοδοτήσουν επί του εκτεταμένου κειμένου της ΣΜΠΕ (516 σελίδες), το οποίο συνοδεύεται και από 7 παραρτήματα όπως χωροταξική μελέτη, συγκοινωνιακή μελέτη κλπ.

Η δημοτική κίνηση "Γη κι Ελευθερία", σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών και στη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαβούλευση, διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 7μ.μ. ανοιχτή ενημέρωση – συζήτηση στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ραφήνας όπου θα γίνει συνοπτική παρουσίαση του Master Plan και της ΣΜΠΕ με σχολιασμό από τον Βασίλη Τσελέντη, Ομότιμο Καθηγητή Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Παν. Πειραιώς.

Ύστερα από αίτημα παράτασης της διαβούλευσης που έστειλαν στο ΤΑΙΠΕΔ η "Γη κι Ελευθερία" και πολλοί πολίτες και φορείς, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε  παράταση της διαβούλευσης μέχρι 28/6/24. 

Ο Δήμος οφείλει να απαιτήσει από το ΤΑΙΠΕΔ όρους στοιχειώδους δημοκρατικής διαβούλευσης σχετικά με  την επέκταση του λιμανιού της Ραφήνας . 

Η διαβούλευση λήγει σε μία εβδομάδα και ο κόσμος ακόμη δε γνωρίζει ότι έχει ξεκινήσει.

Μιλάμε για ένα σχέδιο που μεταμορφώνει ολόκληρη τη Ραφήνα σε Πειραιά  και αφορά ΟΛΟΥΣ τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου. 

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ "ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ".

Η ΡΑΦΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ...!

Ενημερωτικό Σεμινάριο από την WWF για τη συμμετοχή των πολιτών στις διαβουλεύσεις:


Δεν υπάρχουν σχόλια: