Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Κρήτη, Αμάρι, Ρέθυμνο: Φράγμα Πλατύ Ποταμού - Επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στην Κοινωνία

#Αμάρι_Ρέθυμνο

Πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το Φράγμα στον Πλατύ Ποταμό αυτό το Σάββατο 18 Μάη, στις 10 το πρωί στον Φουρφουρά Αμαρίου.

To σχεδιαζόμενο φράγμα στον Πλατύ Ποταμό, στην περιοχή Βυζαρίου – Πετροχωρίου - Λαμπιωτών, στον νομό Ρεθύμνου, δεν έχει γίνει αποδεκτό από μεγάλο μέρος των ανθρώπων του Αμαρίου, καθώς αναμένεται να αλλάξει δραστικά τη φυσιογνωμία και τη ζωή της περιοχής.

Γι'αυτό το λόγο, το Σάββατο, 18 Μάη, διοργανώνεται ημερίδα με σκοπό την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τη χωροθέτηση του έργου, τις επιπτώσεις του και τη σκοπιμότητα του.

Οι κάτοικοι έχουν κάνει λόγο για ελλιπή ενημέρωση, φοβούνται για καταστροφή του κλίματος και του περιβάλλοντος του τόπου τους, διαμαρτύρονται που θα τεθεί σε αχρηστία η λιμνοδεξαμενή του Βυζαρίου και θα απαλλοτριωθούν τα χωράφια τους. 

Επίσης, θέτουν ερωτηματικά για το αν αξίζει να χάσουν την περιουσία τους για πάντα, καταργώντας μια υφιστάμενη καλλιεργήσιμη έκταση χιλιάδων στρεμμάτων γης, για να κατασκευαστεί ένα φράγμα, που παρουσιάζεται ως μονόδρομος χωρίς να έχουν εξεταστεί ποτέ λύσεις άλλης κλίμακας, τεχνικής και χωροθέτησης, για τη διαχείριση του διαχρονικού προβλήματος της Μεσαρας, για το επίπεδο ποιότητας και ποσότητας των διαθέσιμων υπέργειων και υπόγειων υδάτων.

Σας περιμένουμε εκεί!

#crete #amari #vizari #dams #savetheblueheartofeurope 💧🌳

Παγκρήτια Δικτύωση για το Περιβάλλον 

*Την εκδήλωση διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Αμαρίου για τον Πλατύ Ποταμό.

Ό,τι καταστρέφει τη Φύση δεν είναι ανάπτυξη!

#ΗΚρήτηΛέειΟΧΙστιςΕξορύξεις! 🌊🐳✊

Δεν υπάρχουν σχόλια: