Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Ηράκλειο Κρήτης: Συγκλονιστική η εκδήλωση για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη

#Τέμπη_κρατικό_έγκλημα

Συγκλονιστική η εκδήλωση για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη το Σάββατο 18 Μαΐου! 2.000 περίπου άνθρωποι βρέθηκαν στο πάρκο Γεωργιάδη για να ακούσουν τους γονείς των δολοφονημένων παιδιών και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν για δικαίωση της μνήμης τους και τιμωρία των φονιάδων. 

Περίπου δύο χιλιάδες άνθρωποι στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο για να ακούσουν το βαρύ κατηγορώ της Μαρίας Καρυστιανού και του Παύλου Ασλανίδη, γονιών των δολοφονημένων από το "επιτελικό κράτος" παιδιών στα Τέμπη. 

Το μεγαλύτερο κρατικό έγκλημα και η μεγαλύτερη επιχείρηση συγκάλυψης από την διαπλεκόμενη μαφία που κυβερνά αυτή τη χρεοκοπημένη, από κάθε άποψη, χώρα. 

Συγκλονίζει η μάνα. Η φωνή της. Ο πόνος της. Η αγωνία της για δικαιοσύνη. Που δεν έμεινε στο σπίτι να κλαίει τη μονάκριβή της...

* Εμείς τώρα : να μην προσπεράσουμε " τα Τέμπη". Να μην ξεχάσουμε. Η οργή μας, και η πάλη για το δίκιο μας να φαίνεται στους δρόμους, στις πλατείες, στα " μέσα"... Παντού.

Αν αξίζει να κρατήσουμε κάτι από τα όσα συγκλονιστικά ακούσαμε από αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν τον πόνο και την απώλεια τους, θάρρος, δύναμη και πίστη στον αγώνα για δικαίωση των παιδιών τους και τιμωρία των δολοφόνων τους, είναι πως η πραγματική δικαιοσύνη θα έρθει μόλις όλες και όλες μαζί καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτό το σάπιο σύστημα εξουσιών που βάζει τα κέρδη και τα συμφέροντα του πάνω από τις ζωές μας και φτιάξουμε έναν κόσμο Ισότητας, Αξιοπρέπειας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας. 

Οι ράγες της ανάπτυξης βαφτήκανε με αίμα,

ΠΟΤΕ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα!

#Τέμπη #μνήμη #οργή #αντίσταση #δικαιοσύνη

*Διοργάνωση εκδήλωσης: Συμπόσιο Πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε στην σελίδα της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου "Δημήτρης Κορνάρος".

Μικρά αποσπάσματα στα video που ακολουθούν:





Δεν υπάρχουν σχόλια: