Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Πεντέλη: Μαζικές αποδοκιμασίες κατοίκων στην επίσκεψη-σόου Μητσοτάκη στα καμένα

Μαζική ήταν η παρουσία πυρόπληκτων, κατοίκων από τις καμένες περιοχές της ΒΑ Αττικής και αγωνιστών/τριών της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στο κάλεσμα αντικαπιταλιστικών και ριζοσπαστικών κινήσεων πόλης και περιφέρειας στην Παλαιά Πεντέλη ενάντια στην “παράσταση” της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για “σύσκεψη” στην περιοχή που έγινε παρανάλωμα του πυρός με τον κρατικό μηχανισμό και το “επιτελικό κράτος” για άλλη μια φορά να αποδεικνύεται ανίκανο να προστατέψει ζωές (μία νεκρή εργάτρια), σπίτια, και φυσικό περιβάλλον.

Το παρών έδωσαν η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική με πανό και μπλοκ αγωνιστών, η Πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης, η πρωτοβουλία για την ανάδειξη του μεγάλου ρέματος Ραφήνας, τοπικοί σύλλογοι προστασίας της φύσης και δημοτικές κινήσεις από τον βόρειο τομέα και την ανατολική Αττική.

Ο Κώστας Τουλγαρίδης, που παραβρέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση, εκ μέρους της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, τόνισε τα ακόλουθα μεταξύ άλλων:

«Προκλητικά ο πρωθυπουργός με την κουστωδία του ήρθε να κάνει τάχα σύσκεψη για τα μέτρα αποκατάστασης, όταν η εγκληματική τους πολιτική με τις επιταγές του Συμφώνου Σταθερότητας και της ΕΕ έχουν διαλύσει όλον τον ιστό προστασίας και την Πυροσβεστική ... κατάφεραν με την πολιτική τους να επιτρέψουν στη φωτιά να φτάσει μέχρι τον αστικό ιστό να κάψει σπίτια να απειλήσει την ίδια την πόλη και την ίδια στιγμή προκαλούν ενώ ο κόσμος είναι αποφασισμένος να μη ανεχτεί άλλον αυτή την πολιτική».


Το κυβερνητικό σόου έγινε υπό την προστασία δεκάδων αστυνομικών που δεν φορούσαν μάσκες για να προστατευθούν από την οσμή των καμένων αλλά έτοιμοι να χτυπήσουν με δακρυγόνα και χημικά τους... επικίνδυνους κατοίκους που απαιτούν την πλήρη αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων και καμιά σκέψη για επενδύσεις στα καμένα.

Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι η ΕΛΑΣ είχε μπλοκάρει τις συγκεντρώσεις κατοίκων στην Πεντέλη σε 6 σημεία και επιστρατεύσει πολλές διμοιρίες ΜΑΤ, πιο πολλές από τους πυροσβέστες που ήταν στην περιοχή πριν μία εβδομάδα...

Η ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για τις φωτιές:

Δεν θα αφήσουμε το “επιτελικό κράτος” και την ΕΕ να κάνουν στάχτη τη ζωή μας και το περιβάλλον

Ο αγώνας στα χέρια του λαού

ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ

ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Αγωνιζόμαστε:

Ενάντια στη καταστροφή που μας επιβάλλουν, για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση, που θα θέτει ως πρώτο στόχο τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας βάρος τόσο στην πρόληψη όσο και στην έγκαιρη αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.

Για την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και συμφωνιών. Να σπάσουμε το «κλουβί» του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε.

Για πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας, ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας με αρμοδιότητα την προστασία του δάσους και τη δασοπυρόσβεση. Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση και ανανέωση του εξοπλισμού δασοπροστασίας με επίγεια και σύγχρονα εναέρια μέσα. Ούτε ευρώ για όπλα και φρεγάτες, για πολεμική συμμετοχή της Ελλάδας όπου γης.

Ενίσχυση των υπηρεσιών της περιφέρειας (και των δήμων) με τα απαραίτητα μέσα και επαρκές μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό-επιτήρηση-προστασία των αλσών, πάρκων και δασών.

Καμία αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα οικιστικά, επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Όχι στις ιδιωτικές αναδασώσεις ή όποια ιδιωτική διαχείριση στα δάση. Έξω το ΤΑΙΠΕΔ από τα δάση.

Απόλυτη προστασία της φύσης, των δασών, των αλσών, των ακτών από τους «επενδυτές». Να καταργηθούν οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι.

Για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: