Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Έβρος: Ενάντια στα χρυσωρυχεία

Γιώργος Μποτσίδης
Γιώργος Μποτσίδης, μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής 

Εβρου-Ροδόπης ενάντια στα χρυσωρυχεία.Την Κυριακή 14 Ιουνίου η Διανομαρχιακή επιτροπή Έβρου - Ροδόπης ενάντια στα χρυσορυχεία κάλεσε σε συμβολική συγκέντρωση τον λαό της περιοχής για να τιμηθεί η συμβολή του μεταλλειολόγου Γιώργου Τριανταφυλλίδη καθηγητή του ΑΠΘ, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια με τις επιστημονικές του μελέτες βοήθησε στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Χάρη στον αγώνα αυτό και με τη συνεχή κινητοποίηση των κατοίκων δεν κατέστη δυνατή η λειτουργία στο χώρο των χρυσωρυχείων Περάματος -Σαππών. Στη συγκέντρωση που έγινε στο χώρο που η εταιρία ήθελε να πραγματοποιήσει την εξόρυξη, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης και μέλος της Διανομαρχιακής  Ε. Λαμπάκης που αγωνίζεται χρόνια ενάντια στα χρυσωρυχεία, οι βουλευτές Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ Ρίζος και Καϊσας, ο πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου Κομοτηνής, μέλη της επιτροπής αγώνα και από τους δυο νομούς, καθώς και αντιπροσωπεία από τις Σκουριές της Χαλκιδικής.


Στον Γιώργο Τριανταφυλλίδη δόθηκε τιμητική πλακέτα για την ουσιαστική συμβολή του στο κίνημα εναντίον των χρυσωρυχείων. Τιμητική αναφορά έγινε και στον Δημήτρη Αναστασιάδη, πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Εβρου καθώς και στον Αρήφ, κάτοικο του Περάματος που για δεκαπέντε χρόνια αγωνίζεται ενάντια στην εξόρυξη.

Με την πίεση και του κόσμου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν να μην προχωρήσει καμία εργασία εξόρυξης ούτε στον Εβρο ούτε στις Σκουριές αντιλαμβανόμενοι την θανατηφόρα επίδραση της λειτουργίας τους στην υγεία και το περιβάλλον. Σε παρέμβασή μου, ως εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ευχαρίστησα τους μειονοτικούς κατοίκους της περιοχής για τον αγώνα τους και όσους βοήθησαν τόσα χρόνια, και έθεσα προ των ευθυνών του το ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αναβολής της απαγόρευσης λειτουργίας της eldorado στο Πέραμα, στις Σάππες και στις Σκουριές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: