Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Νομιμοποιούν τον Μελισσανίδη, Σκουρλέτης-Δούρου-Βασιλόπουλος

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη

Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2015 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για το γήπεδο της ΑΕΚ, ως συνέχεια παρόμοιας σύσκεψης που έλαβε χώρα τις 30 Νοέμβρη 2015 με εκπροσώπους του υπουργείου, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, «το σωματείο ΑΕΚ (ιδιοκτήτης του οικοπέδου) και η Δικέφαλος 1924 ΑΕ (ως κατασκευάστρια εταιρία του νέου γηπέδου)».

Αποσιωπάται και προσπερνιέται το μείζον θέμα της μη νομιμοποίησης της εταιρίας του Μελισσανίδη (Δικέφαλος 1924 ΑΕ) από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, αλλά και της εκκρεμοδικίας που υπάρχει, μετά την κατάθεση αγωγής μέλους της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με την οποία ζητείται η ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης στη Δικέφαλος 1924 ΑΕ του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί από το δημόσιο στην ΑΕΚ. Εμφανίζουν σαν «αντισυμβαλλόμενο» των υπουργείου-περιφέρειας-δήμου το σωματείο ΑΕΚ και την εταιρία του Μελισσανίδη ως κατασκευάστρια του γηπέδου. Αν ήταν έτσι, όμως, δε θα είχε καμιά θέση αυτή η εταιρία στη σύσκεψη. Θέση θα είχε μόνο το σωματείο ΑΕΚ, ενώ οι άνθρωποι της εταιρίας το πολύ να παρίσταντο ως τεχνικοί σύμβουλοι του σωματείου.


Γνωρίζουν όλοι τους ότι η εταιρία του Μελισσανίδη δεν εμφανίζεται ως κατασκευάστρια εταιρία (ως εργολάβος, δηλαδή), αλλά ως οιονεί ιδιοκτήτρια του οικοπέδου, που της έχει παραχωρηθεί για 49 χρόνια, μαζί με όλα τα δικαιώματα που έχει το σωματείο ΑΕΚ στο οικόπεδο (δεν είναι ιδιοκτήτης, αλλά το οικόπεδο του έχει παραχωρηθεί μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση). Η εταιρία του Μελισσανίδη υπέβαλε αίτηση για να πάρει έγκριση και άδεια δόμησης του γηπέδου και η ίδια εταιρία υπέβαλε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ως ιδιοκτήτης και φορέας του έργου.

Γι' αυτό και η σύσκεψη αυτή ήταν μια παράνομη σύσκεψη, αφού πήραν μέρος εκπρόσωποι της Δικέφαλος 1924 ΑΕ, δηλαδή της εταιρίας που δεν έχει νομιμοποιηθεί ούτε από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ ως έχουσα το δικαίωμα να κατασκευάσει το γήπεδο και να το εκμεταλλεύεται πλήρως για 49 χρόνια, ούτε από το δικαστήριο στο οποίο έχει προσφύγει μέλος της ΑΕΚ. Το ΥΠΕΚΑ, η Περιφέρεια και ο Δήμος παρεμβαίνουν ωμά σε μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, νομιμοποιώντας την εταιρία του Μελισσανίδη και κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν τι τρέχει. Ο Μελισσανίδης θέλει να παίξει τα προπαγανδιστικά του παιχνίδια για να παραμυθιάσει τους οπαδούς της ΑΕΚ και ο Σκουρλέτης, η Δούρου και ο Βασιλόπουλος σπεύδουν να τον στηρίξουν νομιμοποιώντας τον με την παρουσία τους (έστω και διά εκπροσώπων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: