Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Δήμος Αθήνας: Όχι Μall στην Ακαδημία Πλάτωνα

Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έφτασε την Πέμπτη 3/5, μετά από πολύμηνη πίεση, το ζήτημα της κατασκευής Μall στην Ακαδημία Πλάτωνα. Έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε συμβολική συγκέντρωση με την παρουσία αγωνιστών από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου και το Συντονιστικό ενάντια στο Μall.

Το αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε κατατεθεί από το Συντονιστικό Αγώνα Ενάντια στο Μall με τις υπογραφές 50 και πλέον κατοίκων του Κολωνού, των Σεπολίων και της Ακαδημίας Πλάτωνα που δήλωναν την αντίθεση τους στην κατασκευή του Μall.


Η προσπάθεια της παράταξης Καμίνη, που έχει δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή του Μall, να απαξιώσει την συζήτηση ήταν παραπάνω από ορατή καθόλη τη διάρκεια του ΔΣ. Το θέμα -παρότι ήταν 17ο στη σειρά- συζητήθηκε τελευταίο σε μια συνεδρίαση 90 θεμάτων. Εκ μέρους του Συντονιστικού έγινε ενημερωση για την αντίδραση των κατοίκων απέναντι στο τερατούργημα που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στην περιοχή. Έγινε αναφορά στις αντιδράσεις όλων των όμορων δήμων (Περιστερίου, Αιγάλεω) και των δημοτικών τους συμβουλίων και κατατέθηκε ψήφισμα, εξηγώντας πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η κατασκευή ενός τέτοιου φαραωνικού κτηρίου στην περιοχή, με την διαφωνία των κατοίκων.

Συζήτηση

Προκλητικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιο Ν. Λαμπρακάκης δεν άφησε την συζήτηση να πραγματοποιηθεί κανονικά ενώ δεν έδωσε το λόγο στους εκπροσώπους του Συλλόγου Αρχαιολόγων και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής.

Στην ομιλία του ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ανέδειξε το ρόλο της ARTUME – Black Rock, της εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του Μall, ενώ εξήγησε πως η παράδοση ολόκληρων περιοχών στα ιδιωτικά συμφέροντα είναι καταστροφική για την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ο Π. Κωνσταντίνου τόνισε πως θα στηρίξει το ψήφισμα των κατοίκων καλώντας όλη την αριστερά να σταθεί στο πλευρό τους, ενώ υπογράμμισε τη σημασία ενός πλατιού αγωνιστικού μετώπου όλων των δυνάμεων της περιοχής ώστε να σταματήσει η κατασκευή του Μall.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε μαζί με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, το ψήφισμα στηρίχθηκε και από την Ανοιχτή Πόλη, ενώ με δικαιολογία το ότι το κείμενο που κατατέθηκε δεν ήταν αρκούντως αντικυβερνητικό, δυστυχώς η Λαϊκή Συσπείρωση δεν το στήριξε.

Νέα σύσκεψη του Συντονιστικού Αγώνα οργανώνεται την Κυριακή 13/5 στις 11.30πμ στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: