Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΧΥΤΑ Αιγείρας: Μέλος της Επιτροπής Αγώνα μιλάει στο pandiera.gr

Εδώ και 22 μέρες, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας με τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους έχουν κλείσει τον ΧΥΤΑ Αιγείρας.
Σήμερα ένα μέλος της Επιτροπής Αγώνα για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας, ο χημικός μηχανικός Τριαντάφυλλος Οικονόμου, μιλάει στο pandiera.gr αναλύοντας το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα που απασχολεί χρόνια τους κατοίκους της περιοχής και σήμερα έχει πλέον πυροδοτήσει έναν πρωτοφανή ανυποχώρητο αγώνα.
Η κατάσταση είναι δραματική και περιγράφεται ανάγλυφα στη σύντομη αυτή συνέντευξη. Πρόκειται για έναν κατ’ ευφημισμόν «ΧΥΤΑ», στην ουσία είναι χωματερή, δήλωσε στο pandiera.gr το μέλος της Επιτροπής Αγώνα που είναι ταυτόχρονα και χημικός μηχανικός.

Λόγω αφ’ ενός λανθασμένης χωροθέτησης –«αετοφωλιά» τη χαρακτήρισε, όπου δεν μπορούν να ανέβουν τα απορριμματοφόρα και τα ρυμουλκούν μπουλντόζες(!) εξαιτίας της μεγάλης κλίσης του δρόμου- και αφ’ ετέρου λόγω κακής κατασκευής, τα διασταλάγματα, δηλαδή τα δηλητηριώδη στραγγίδια βγαίνουν από το κύτταρο και πηγαίνουν στον Θολοπόταμο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.Οι στεγανοποιητικές μεμβράνες επίσης, λόγω παλαιότητας αλλά και φθοράς από πυρκαγιές, δεν προστατεύουν το περιβάλλον του ΧΥΤΑ
Αξίζει να παρακολουθήσετε ολόκληρη την κατατοπιστική αυτή συνέντευξη.
Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί, το ηχητικό της συνέντευξης που παραχώρησε ο Τριαντάφυλλος Οικονόμου στο pandiera.gr και τον Νίκο Ξηρουδάκη, το βράδυ της Τετάρτης 7 Μάρτη 2018:

Δεν υπάρχουν σχόλια: