Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πολίτες Θεσπρωτίας ενάντια στις εξορύξεις

Οι πολυεθνικές της ενέργειας συνεχίζουν με κάθε τρόπο
την δράση τους για να ολοκληρώσουν το έγκλημα!
Εμείς τι κάνουμε;


Με ελικόπτερα, γεωτρύπανα, μηχανήματα αλλά και με ένα μηχανισμό «μπράβων», με «χορηγίες» και «δωρεές», οι πολυεθνικές της ενέργειας κλιμακώνουν την δράση τους στην περιοχή μας, προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο, «μοιράζοντας καθρεφτάκια για ιθαγενείς», έχοντας την αμέριστη στήριξη του κράτους, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και των τοπικών παραγόντων της Περιφέρειας, των Δήμων κλπ. Όσο εμείς εφησυχάζουμε τόσο αυτοί γίνονται αδίστακτοι. Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν άδεια να κάνουν έρευνα ακόμη και σε περιοχές «ΝΑΤΟΥΡΑ».


•Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική δράση των «μπράβων» της εταιρείας που προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους κατοίκους και εκπροσώπους των Πρωτοβουλιών ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, που δεν επέτρεψαν στα γεωτρύπανα να συνεχίσουν το έργο τους στη Ζίτσα.

•Καταγγέλλουμε την στάση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, που με απαράδεκτο, σκαιό και υβριστικό τρόπο αντιμετώπισε εκπροσώπους των Πρωτοβουλιών και πολιτών, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του στην εφαρμογή των κεντρικών κυβερνητικών αποφάσεων.

•Καλούμε τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών αλλά και την μαθητική κοινότητα να μη δεχτούν την «δωρεά-δούρειο ίππο» σχολικών ειδών από αυτούς που έρχονται να καταστρέψουν τον τόπο, το περιβάλλον, την ίδια μας την ζωή και να ποτίσουν τα παιδιά μας με καρκίνο.

•Καλούμε τους αγρότες να μη δώσουν για ένα ξεροκόματο, «γη και ύδωρ» - άδεια πραγματοποίησης οποιασδήποτε εργασίας σε ιδιοκτησίες τους, σε αυτούς που έρχονται να τους καταστρέψουν.

Είμαστε ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, για την υγεία, για την ζωή μας, για τις υφιστάμενες δραστηριότητες, γιατί αυτό συνιστά ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, γιατί εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους και εμπλοκές σε ανταγωνισμούς και πολεμικές περιπέτειες για τον λαό μας και για τους λαούς της περιοχής.

Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε κυβέρνηση, πολυεθνικές, τοπικούς παράγοντες, έναν πανίσχυρο μηχανισμό εξαγοράς και καταστολής, ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι δύσκολος. Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με την «ανάθεση» σε κάποιους «σωτήρες», με εντυπωσιοθηρικές ενέργειες ακτιβισμού ή με προσφυγές και υπομνήματα. Όλα αυτά τα «γεφύρια» είναι υπονομευμένα.

•Ή θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός για να βάλει φραγμό στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης-πολυεθνικών ή η καταστροφή είναι προ των πυλών.

Για μας διακηρυκτική αρχή, στόχος και μοναδικός δρόμος είναι ο πλατύς, μαζικός, παλλαϊκός, παρατεταμένος αγώνας όλου του Θεσπρωτικού λαού, του λαού της Ηπείρου. Για αυτό θα ξαναβρεθούμε σε νέες ενημερωτικές εξορμήσεις σε πόλεις και χωριά της Θεσπρωτίας, με στόχο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα και στα Γιάννενα, να σταματήσουμε τις πολυεθνικές της ενέργειας να συνεχίσουν τη δράση τους.

  • Να μην τους το επιτρέψουμε!
  • Να οργανωθούμε!
  • Να αντισταθούμε μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις!
  • Να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ΕΝΑΝΤΙΑ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων

Δεν υπάρχουν σχόλια: