Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ένταση στο γραφείο του Περιφερειάρχη για τις εξορύξεις Υδρογονανθράκων -Έδιωξε από το γραφείο την Επιτροπή Πολιτών

KAXRIMANHS PETRELAIA ENTASH 2018 SEPT 1Αντί να προσπαθήσει να συζητήσει, να ακούσει τους πολίτες, να παραλάβει έστω ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας και να ρίξει τους τόνους, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ρίχνει λάδι στη φωτιά, ανεβάζοντας τους τόνους με τις Πρωτοβουλίες Πολιτών που αντιτίθενται στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Ένα σκηνικό, ανάλογο με αυτό που είχε δημιουργηθεί πριν δύο χρόνια περίπου με τις καθαρίστριες, έζησαν όσοι επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Ηπείρου πριν τρείς ημέρες και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.
 
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Έρευνα και Εξόρυξη Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, και οι συμμετέχοντες από τα Ιωάννινα, τη Θεσπρωτία και την Άρτα, καταγγέλλουν, συμβάντα και συμπεριφορές τραμπουκισμού, εκφοβισμού και στοχοποίησης που επιβάλλουν, σύμφωνα πάντα με τους διαμαρτυρόμενους, οι πετρελαϊκές εταιρείες, με την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση να περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή.

Το σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε όταν, ολιγομελής επιτροπή θέλησε να συναντήσει τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ζητώντας τη σαφή τοποθέτησή του στο θέμα των εξορύξεων, με τον κ. Καχριμάνη να αρνείται την όποια συμμετοχή του σε διάλογο, παραπέμποντας τα μέλη της επιτροπής στον αρμόδιο Υπουργό.
KAXRIMANHS PETRELAIA ENTASH 2018 SEPT 2 
«Η Περιφέρεια Ηπείρου όταν ήταν να γνωμοδοτήσει γι αυτό το ζήτημα γνωμοδότησε, εσείς θέλετε να σταματήσει η πρόοδος στην πατρίδα και εγώ δεν μπορώ να συνταχθώ μαζί σας σε αυτό. Εγώ είμαι πολιτικός για τα συμφέροντα του τόπου μου και όχι για αυτά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Καχριμάνης προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων.

Αλγεινή εντύπωση

Μετά το σκηνικό έντασης που δημιουργήθηκε υπήρξε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Έρευνα & Εξόρυξη Υδρογοναθράκων στην Ήπειρο, στην οποία γίνονταν λόγος για «την πλέον αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε στον Ηπειρωτικό λαό η συμπεριφορά του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, κατά τη χθεσινή συνάντηση με Πρωτοβουλίες Πολιτών ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ηπειρο».

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

"Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τους πολίτες –«δεν θέλω να έχω σχέση μαζί σας», είπε χαρακτηριστικά- αρνήθηκε κάθε συζήτηση για το επείγον θέμα των εξορύξεων που θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ηπείρου. Μάλιστα, δεν επέτρεψε στην πενταμελή αντιπροσωπεία να τον επισκεφθεί στο γραφείο του, στο περιφερειακό μέγαρο, ως να είναι… ιδιοκτήτης της δημόσιας περιουσίας. Ταυτόχρονα επέδειξε πρωτοφανή αλαζονεία και αυταρχισμό, αρνούμενος οποιαδήποτε κουβέντα για τις πετρελαϊκές εταιρίες και τις παραβάσεις που παρατηρούνται στο στάδιο των ερευνών και σχετικά με το Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης (ΠΣΔ). Χωρίς καμιά συστολή, επέδειξε πρωτοφανή ασέβεια και αδιαφορία έναντι των κατοίκων των τεσσάρων νομών, αφού, ακόμη κι όταν αναφέρθηκε στον ίδιο ότι στοχοποιούνται και εκφοβίζονται πολίτες –και συμπολίτες του- από «σεκιουριτάδες» της εταιρίας το μόνο που βρήκε να πει ήταν «στηρίζετε ξένες δυνάμεις». Το κρεσέντο αλαζονείας του κ. Καχριμάνη και η ιδιοκτησιακή αντίληψή του για το περιφερειακό μέγαρο αποδεικνύει περίτρανα ότι έχει υποταχθεί στη μέθη της εξουσίας και επιζητεί μόνο ψηφοφόρους και… προσκυνητές.
 
Οι ελεύθεροι πολίτες, όμως, βλέπουν την επόμενη εφιαλτική μέρα των εξορύξεων και σε αντίθεση με την καθεστωτική αντίληψη του κ. Καχριμάνη θα επιμείνουν στους κοινωνικούς αγώνες, ώστε η Ήπειρος να απαλλαγεί από τις οδυνηρές συνέπειες των εξορύξεων, τις οποίες, προφανώς, ο κ. Καχριμάνης αγνοεί –κάτι που δεν επιτρέπεται- και σέρνεται πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές, ξεπουλώντας ένα ολόκληρο γεωγραφικό διαμέρισμα, οι πολίτες του οποίου τον επέλεξαν για να το προστατεύσει και αυτός κάνει ότι μπορεί για να υποβαθμιστεί και να «νεκρώσει»προς τέρψιν των «εισβολέων και κατακτητών” πετρελαϊκών εταιριών, αποδεικνύοντας πως είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός τους!

 
Η Πρωτοβουλία Πολιτών δηλώνει κατηγορηματικά ότι η αλαζονεία και αυταρχισμός της περιφερειακής αρχής θα απορριφθεί και οι πολίτες θα αντισταθούν, θα παλέψουν και θα κερδίσουν. Το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο, γιατί αυτός ο τόπος είναι ο «Δικός μας Τόπος» και όχι της όποιας πρόσκαιρης εξουσίας".

Γιατί κ. Καχριμάνη τόσος αυταρχισμός, απαξίωση, υπεροψία και περιφρόνηση;;; 
Αρνήθηκε με τρόπο απαράδεκτο συνάντηση με πολίτες

του Γιώργου Νικόλαου Παππά
«Ο Θεός μας έδωσε στόματα που κλείνουν και αυτιά που δεν κλείνουν. Αυτό θα έπρεπε να μας λέει κάτι» (Ευγένιος Ο’ Νηλ). Ο αιρετός Περιφερειάρχης με το να δεχθεί πολίτες σε ακρόαση δεν σημαίνει ότι συμμερίζεται τις πεποιθήσεις τους κατά τη συνάντηση. Σημαίνει όμως ότι αναγνωρίζει το δικαίωμά τους να πιστεύουν και να υπακούουν τη δική τους συνείδηση.
Όμως χθες με τρόπο εντελώς απαράδεκτο πολιτικά,  ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης βγάζοντας...
ένα τρόπο που δείχνει αυταρχισμό, απαξίωση, υπεροψία και περιφρόνηση, αρνήθηκε να δεχθεί μια αντιπροσωπεία ομάδας πολιτών που διαμαρτύρονταν για συγκεκριμένο θέμα. Και τους... "έδιωξε" από τον προθάλαμο του γραφείου του. Η άποψή μας είναι ότι ο τρόπος και η συμπεριφορά του (άσχετα αν συμφωνούσε ή διαφωνούσε με τις απόψεις τους) είναι απολύτως κατακριτέος. Δε συνάδει με συμπεριφορά αιρετού προς πολίτες.  Η Περιφέρεια είναι το σπίτι μας, όχι το σπίτι του. (ακολουθεί ΒΙΝΤΕΟ)
Οι συγκεκριμένοι πολίτες ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τις έρευνες για το πετρέλαιο. Μπορεί να είχαν απόλυτο δίκιο ή απόλυτο άδικο. Μπορεί ο ίδιος ή ο καθένας να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις απόψεις τους. Δεν κρίνουμε την ορθότητα ή μη των απόψεών τους. Οι ίδιοι λένε ότι είχε κανονιστεί συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Περιφερειάρχη αλλά αυτός βγήκε έξαλλος από το γραφείο του φωνάζοντας τους να περάσουν έξω"!!!
Η τόσο πολιτικά, όσο και ανθρώπινα ορθή συμπεριφορά του κ. Καχριμάνη θα ήταν να τους ακούσει. Να τους διαθέσει 5-10 λεπτά και μετά ας τους δηλώσει ότι διαφωνεί ή ότι είναι αναρμόδιος ή οτιδήποτε. Άλλωστε δεν ήταν υποχρεωμένος να συμμεριστεί τις απόψεις τους, θα έλεγε και τη δική του. Μπορεί να έχει χίλια δίκια η θέση του για τα πετρέλαια. Το θέμα δεν είναι αυτό!
Δε νοείται αιρετός της αυτοδιοίκησης να δέχεται... μόνο όσους πολίτες συμφωνούν με τη γνώμη του!!! Ούτε σημαίνει ότι εάν τους δεχθεί, ότι πρέπει να συμφωνήσει μαζί τους.
Την πολιτική του συμπεριφορά κρίνουμε. Και είναι παντελώς απαράδεκτη!!!
Πολιτικά έκανε ολέθριο σφάλμα, έδειξε χείριστη εικόνα!!!
Γιατί κ. Καχριμάνη;;;

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ όπως το κατέγραψε η ΒΗΜΑ Τηλεόραση

Δεν υπάρχουν σχόλια: