Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Κατήγγειλε τη χρήση φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες και καταδικάστηκε!

Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος, ιχθυολόγος, κατήγγειλε τη χρήση χημικών ουσιών, όπως η χρήση
φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται η εταιρία ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ καθώς και άλλες πρακτικές της εν λόγω εταιρίας. Η απάντηση ήταν άμεση: Αγωγή της εταιρίας με την οποία του ζητείται το ποσό του 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη καθώς και μηνύσεις από τους υπαλλήλους της εταιρίας.

Στα πλαίσια, λοιπόν, των διώξεων αυτών ασκήθηκε εναντίον του μήνυση από υπάλληλο της εταιρείας για εξύβριση και απειλή. Η απόφαση που εκδόθηκε τον καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση. Για την υπόθεση αυτή δεν κλητεύθηκε σύννομα, καθώς η κλήση παραδόθηκε στην παλιά του διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι στα πλαίσια της προδικασίας είχε δηλώσει μέσω των έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε τη νέα του διεύθυνση.


Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας είναι προδήλως εσφαλμένη διότι τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής τιμωρούνται με ανώτατη ποινή μέχρι ένα έτος το καθένα. Κατά της απόφασης αυτής άσκησε στις 26/10/2018 έφεση ζητώντας παράλληλα τη χορήγηση αναστολής στην έφεσή του, όπως και συνέβη.

Η απόφαση αυτή θα κριθεί πλέον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κραυγαλέα αυτή νομική υπέρβαση.

Ο αγώνας του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου δεν πρόκειται να ανακοπεί από τις στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του, γιατί δεν θα επιτρέψουμε η ανάδειξη των θεμάτων που έχουν σχέση με την υγεία, το φυσικό περιβάλλον και την ίδια μας τη ζωή να οδηγεί στην ακραία στοχοποίηση και εντέλει στην εξόντωση του ανθρώπου που είχε το θάρρος να σταθεί απέναντι στο πρόταγμα της αδηφάγου καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: