Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Κέρκυρα: Συνάντηση πρωτοβουλίας πολιτών κατά των εξορύξεων πετρελαίου

Στο χώρο της καφετέριας του παλαιού Ψυχιατρείου Κέρκυρας διοργανώθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου από την Πρωτοβουλία Πολιτών «Κέρκυρα χωρίς ορυκτά καύσιμα- Fossil Free Corfu” μεγάλη Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου στο θαλάσσιο χώρο της Κέρκυρας και γενικότερα του Ιονίου.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Πολιτών, το ζωηρό ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, δύο εβδομάδες μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη ενημέρωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία μας στο Εργατικό Κέντρο ήταν εμφανές καθώς προσήλθε ένας επίσης μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων ατόμων (περισσότερα από 50) όλων των ηλικιών με διάθεση για ενεργή συμμετοχή.


Σε αυτή τη διευρυμένη ανοιχτή συνέλευση, μετά από μία σύντομη ενημέρωση για την ως τώρα δραστηριότητα και το σκοπό της ‘Κέρκυρα χωρίς ορυκτά καύσιμα- Fossil Free Corfu’, έγινε μια εκτεταμένη διαλεκτική τρίωρη συζήτηση όπου καταγράφηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις των παρευρισκομένων και υπήρξε ένα οργανωτικό ξεκίνημα για τη διεύρυνση της πρωτοβουλίας και των δράσεών της. Έγινε συζήτηση σε κύκλους και δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες εργασίας (επιστημονικής υποστήριξης, διοργάνωσης δράσεων και γραμματειακής υποστήριξης/επικοινωνίας). Καταγράφηκε έτσι και συζητήθηκε η διάθεση πολλών ανθρώπων για ενεργή συμμετοχή, αλλά και για θετικές δράσεις.

Αποφασίστηκε επίσης η σύσταση μιας συντονιστικής ομάδας με εκπρόσωπους των ομάδων εργασίας, η οποία θα οργανώσει και θα καταθέσει προτάσεις δράσεων στην επόμενη ανοιχτή συνέλευση εντός του τρέχοντος μήνα, και για την οποία θα υπάρξει ενημέρωση.

Επικοινωνία:
Email: fossilfrecorfu@gmail.com
FB: www.facebook.com/fossilfreeCorfu/

Πηγή: kerkyrasimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: