Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Σύσκεψη για την διαδήλωση στις 20 Σεπτέμβρη για το κλίμα και το περιβάλλον στις 31/8/2019, ώρα 5μμ στο Ρομάντζο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή θα είναι η φετινή 20 Σεπτέμβρη. Το
διεθνές κίνημα για τη διάσωση του περιβάλλοντος, που τους τελευταίους μήνες ξεσηκώνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, συντονίζεται και κλιμακώνει τη δράση του καλώντας σε απεργία και συλλαλητήρια παντού εκείνη τη μέρα.

Ήδη σε εκατοντάδες πόλεις σε δεκάδες χώρες όλων των ηπείρων υπάρχουν καλέσματα για μαζικές διαδηλώσεις αλλά και απεργίες σε σχολεία, χώρους εκπαίδευσης και χώρους εργασίας, όχι μόνο από τους μαθητές που όλη την περασμένη χρονιά οργάνωναν τις διαμαρτυρίες Fridays for Future αλλά και από περιβαλλοντικά κινήματα, οργανώσεις και συνδικάτα.

Το κάλεσμα για την κλιματική απεργία στις 20/9, ενόψει και της νέας συνόδου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στις 23/9, έχει γίνει ήδη από το Μάη και υπογράφεται από νέους-ες από διάφορες χώρες:“Έχουν περάσει χρόνια συζητήσεων, αμέτρητες διαπραγματεύσεις και κενές συμφωνίες πάνω στην κλιματική αλλαγή και οι εταιρίες ορυκτών καυσίμων συνεχίζουν ανεμπόδιστες να καίνε το μέλλον μας για τα κέρδη τους. Προτείνουμε ξεκινώντας από την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη να πυροδοτήσουμε μια βδομάδα δράσης για την κλιματική αλλαγή με μια παγκόσμια απεργία για το κλίμα”.

Είναι αλήθεια ότι οι σύνοδοι κορυφής δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν την καταστροφή - ούτε πρόκειται να την σταματήσουν. Η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον θα έρχονται πάντα σε δεύτερη μοίρα σε ένα σύστημα όπου η πτώση της ανταγωνιστικότητας μια επιχείρησης ή μια ολόκληρης εθνικής οικονομίας θα ισοδυναμεί και με τον “θάνατό” της. Το περιβάλλον θα βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο όσο ο καπιταλισμός συνεχίζει να κυριαρχεί πάνω στον πλανήτη.

Αυτό που χρειάζεται τώρα επιτακτικά είναι να κλιμακώσουμε τη δράση μας. 'Ηδη σε χώρες όπως η Βρετανία και την Αυστραλία μια σειρά από συνδικάτα έχουν πάρει αποφάσεις για απεργιακή συμμετοχή στη μέρα δράσης ενώ σχετικές εκδηλώσεις ενημέρωσης οργανώνονται μέσα στους χώρους δουλειάς.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και εδώ. Όλα τα κινήματα -από τη Χαλκιδική και την Ήπειρο ενάντια στις εξορύξεις, μέχρι τον Πειραιά και τη Ραφήνα ενάντια στην καταστροφή των λιμανιών και των ρεμάτων, το Ελληνικό και το Γουδή ενάντια στη λεηλασία των ελεύθερων χώρων και του πρασίνου- έχουν κάθε λόγο να συντονιστούν στις 20 Σεπτέμβρη και να απευθυνθούν στα συνδικάτα για απεργιακή κινητοποίηση την ίδια μέρα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση υπάρχει κάλεσμα για σύσκεψη στις 31 Αυγούστου στις 5μμ στο "Ρομάντζο" στην οδό Αναξαγόρα 3-5, στην Ομόνοια ενώ στο μεταξύ και μέσα στο καλοκαίρι συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις των περιβαλλοντικών κινημάτων.

Πηγή: ergatiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: