Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Νέα κινητοποίηση στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στις 29/8 στο Ζάππειο, για να κλείσει η χωματερή

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (του αρμόδιου φορέα για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων της Αττικής) στις 31 Ιούλη (από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, φορείς, περιβαλλοντικές κινήσεις πολιτών της Δυτικής Αθήνας και περιφερειακά σχήματα της Αττικής) το “ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας” καλεί σε νέα κινητοποίηση στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στις 29/8 στο Ζάππειο με αίτημα να κλείσει τώρα η χωματερή. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις συντονισμού και προετοιμασίας στις 26/8 στην Πετρούπολη και στις 27/8 στα Άνω Λιόσια. Ήδη τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία έχουν ανακοινώσει οι Φίλοι της Φύσης ενώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο προετοιμάζονται διαμαρτυρίες και από άλλες περιβαλλοντολογικές πρωτοβουλίες.

Όπως αναφέρει η Εμμανουέλα Τερζοπούλου, μέλος της Κίνησης  για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας: “Το κίνημα για τη διάσωση των ρεμάτων καλεί τους νεοεκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους να ταχθούν υπέρ της διάσωσης των λιγοστών ρεμάτων της Αττικής ενώ το φθινόπωρο ετοιμάζεται για συμμετοχή στη διεθνή απεργία για το κλίμα ClimateStrike στις 20 Σεπτέμβρη, ανταποκρινόμενοι στο διεθνές κάλεσμα των μαθητών για λήψη άμεσων μέτρων ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Επίσης καλεί σε κινητοποιήσεις στο ΣτΕ τον Οκτώβρη, στην εκδίκαση των προσφυγών που έχουν καταθέσει τα τοπικά κινήματα υπεράσπισης των ρεμάτων”.

Πηγή: ergatiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: