Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Κεφαλονιά: Η τοπική κοινωνία είναι ενάντια στις εξορύξεις

Την οργή των κατοίκων των νησιών του Ιονίου έχει προκαλέσει η στήριξη των εξορύξεων υδρογονανθράκων από το τοπικό Περιφερειακό Συμβούλιο. Η απόφαση του ΠΣ υπέρ των εξορύξεων στο Ιόνιο πάρθηκε κατά πλειοψηφία το Σάββατο 23 Νοέμβρη στην Κεφαλονιά, υπό τις έντονες αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες των δεκάδων συγκεντρωμένων που είχαν πλημμυρίσει με τα πανό τους την αίθουσα της συνεδρίασης.


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογανανθράκων: «Η χθεσινή (23/11) μαζική και δυναμική παρουσία μας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέδειξε με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο, την θεσμική, πολιτική και κοινωνική ήττα της Περιφερειακής αρχής. (...)

Κατά την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση, η Περιφερειακή Αρχή με την πλειοψηφία της στο Π.Σ,  “ομολόγησε” πως αγνοεί επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες και τις χιλιάδες υπογραφές των κατοίκων, όπως και τους φορείς, τις ενώσεις, τα επιμελητήρια, αλλά και τις αποφάσεις  των Δημοτικών Συμβουλίων του νησιού μας, όπως και της ΠΕΔΙΝ, που έχουν ταχθεί ενάντια στο εξορυκτικό, κοινωνικό και ανθρώπινο “έγκλημα”.

Παράλληλα, επιχείρησε η παράταξη της κας Περιφερειάρχη, με τα “golden boys & girls” του “κράτους των πετρελαϊκών”, με ξεπερασμένα και ανακριβή, προκλητικά ασταθή και αναληθή, εντελώς προπαγανδιστικά δηλαδή “επιστημονικά” και στατιστικά επιχειρήματα και χωρίς δυνατότητα αντιλόγου, να διαμορφώσουν μια φιλο-“καταστροφική” εξορυκτική γραμμή, με την copy-paste σφραγίδα των πετρελαϊκών συμφερόντων... όσα χθες νιώθουν πως πέτυχαν, πολύ σύντομα ο αγώνας των τοπικών κοινωνιών, θα ανατρέψει».

Πηγή: ergatiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: