Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Κινητοποίηση έξω από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τετάρτη 4/3 στις 3μμ για να μην γίνει λιμάνι στην Πειραϊκή

Κινητοποίηση έξω από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Υπ. Μεταφ - Υποδομών, Αναστάσεως 2, Μετρό Εθνική Άμυνα) την Τετάρτη 4/3 στις 3μμ οργανώνει και η κίνηση "Ενεργοί Πολίτες Α' Κοινότητας - Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή".

“Το 13ο θέμα της συνεδρίασης είναι η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το master plan της Cosco. Έξι δήμοι της περιοχής έχουν ζητήσει από την Περιφέρεια να μην εγκριθεί το Master Plan αν δεν γίνει στρατηγική μελέτη περιβάλλοντος. Οι έξι δήμοι είναι η Σαλαμίνα, το Πέραμα, ο Πειραιάς, η Δραπετσώνα, ο Κορυδαλλός και η Νίκαια. Εμείς από τη μεριά μας σαν κοινοτική παράταξη “ΟΧΙ Λιμάνι στην Πειραϊκή”, έχουμε καταθέσει τη δική μας μελέτη που έχει συνταχθεί από την επιστημονική μας ομάδα. Tα αποτελέσματα της μελέτης μας αποδεικνύουν την τεράστια καταστροφή που θα επέλθει στην περιοχή αν υλοποιηθεί το σχέδιο της Cosco γι' αυτό και από τη μεριά μας θα ζητήσουμε να αποσυρθεί η μελέτη και βέβαια όλο το project που θέλουν να φτιάξουν, μαζί και το λιμάνι στην Πειραϊκή. Σαν παράταξη παλεύουμε σε διπλό ταμπλό αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πολύ μεγάλη υπάρχουσα ρύπανση αλλά και αυτά που σχεδιάζουν για την περιοχή μας σαν συνέχεια”, υπογράμμισε η Δήμητρα Βήνη, μέλος της κίνησης “Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: