Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Άλση και γήπεδα ανοιχτά σε όλο τον λαό

Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Αττικό Άλσος, έξω από τα γήπεδα τένις της Περιφέρειας Αττικής, όπου εδώ και δέκα χρόνια οι πολίτες αθλούνται δωρεάν. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (υπεύθυνη για τη λειτουργία των γηπέδων) και η Περιφέρεια Αττικής (στην οποία ανήκει η διαχείριση του Άλσους και των γηπέδων), εδώ και ένα μήνα παραχώρησαν (ατελώς) τα γήπεδα σε ιδιωτικό Όμιλο Τένις (Όμιλος Νέας Ιωνίας), που ζητάει αντίτιμο για τις προπονήσεις.

Ο «αθλητισμός για όλους» έγινε «αθλητισμός για όσους έχουν να πληρώσουν» και οι αθλούμενοι αντίκρισαν λουκέτα! Ακόμη χειρότερα, στην πορεία έμαθαν ότι αυτο συνέβη με απαίτηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία παραχώρησε τα γήπεδα σε Όμιλο που σχετίζεται με τον προσωπικό προπονητή του Λ. Αυγενάκη. Η «δωρεάν» άθληση έκτοτε περιορίστηκε σε… 7 ώρες, ενώ οι προπονητές υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι παροπλισμένοι.

Ο μεγαλύτερος αθλούμενους που συμμετείχε στην κινητοποίηση είναι 75 χρονών. Τα τελευταία 10 χρόνια αθλούνταν δωρεάν στο τένις σε αυτά τα γήπεδα. Στη χώρα που επιβλήθηκε με το ζόρι η «εθνική υπερηφάνεια» για τις επιτυχίες της Σάκκαρη και του Τσιτσιπά, σε έναν από τους ελάχιστους χώρους που το τένις ήταν όντως άθλημα για όλους και όχι για τις ελίτ, ο Πατούλης με τον Αυγενάκη αποφάσισαν να το κάνουν ξανά άθλημα για όσους πληρώνουν! Όμως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, είναι υγεία, είναι ψυχαγωγία, είναι ανάγκη για όλους και όλες.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Δ. Κουτσουμπα και Η. Λοΐζος βρεθήκαμε στην κινητοποίηση για την υπεράσπιση της δωρεάν πρόσβασης των πολιτών. Για άλσος και γήπεδα ανοιχτά σε όλους και όλες, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά από το Περιφερειακό Συμβούλιο, για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση και αυτής της κοινωνικής παροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: