Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Κάλεσμα σε πορεία για το βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας. Συγκέντρωση στο Μοναστηράκι, Παρασκευή 21/10, 6μμ

Το Αστυνομικό Τμήμα (ΑΤ) Ομόνοιας τα έχει όλα: Ξυλοδαρμούς, βασανισμούς, δολοφονίες, νταβατζιλίκια και, επισήμως, από τα μεσάνυχτα της 11ης Οκτωβρίου, βιασμούς. Το τελευταίο αυτό περιστατικό μέσα στο ΑΤ είναι μια σταγόνα ακόμα σε ένα ποτήρι που έχει ήδη ξεχειλίσει.

Βιαστές ήταν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έδρασαν απολύτως ανενόχλητοι στα υπόγεια του τμήματος, με την συγκάλυψη των παρευρισκόμενων συναδέλφων τους. Τα ΜΜΕ δεν άργησαν να βγάλουν στη φόρα «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες από το περιστατικό, εκθέτοντας την επιζώσα και στιγματίζοντας την. Λεπτομέρειες οι οποίες, όχι μόνο προβάλλονται για να γίνουν βορά στο τηλεοπτικό κοινό που μαγνητίζεται από κιτρινισμούς, αλλά και οδηγούν στην ανάσυρση τραυματικών βιωμάτων, ξανά και ξανά. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Θεοδωρικάκος, δεν άργησε να διαβεβαιώσει την κοινωνία για τις προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες που θα επακολουθούσαν, διασφαλίζοντας ότι το κράτος θα λειτουργήσει ως εγγυητής της αποκατάστασης της δικαιοσύνης, αγνοώντας δήθεν ότι οι διορισμένοι «προστάτες», είναι συστηματικοί κακοποιητές. Δρουν μέσα σε όλο αυτό το εγκαθιδρυμένο πλαίσιο αστυνομοκρατίας και δεν διστάζουν να εκτοξεύουν απειλές βιασμών, μιας που ο βιασμός αποτελεί ακόμα ένα μέσο επιβολής εξουσίας και καταστολής.

Υποθέσεις  όπως της Ηλιούπολης με τον αστυνομικό-μαστροπό Δημήτρη Μπουγιούκο, ο οποίος απειλούσε, βίαζε και εξέδιδε κοπέλα από την ηλικία των 16 ετών, συγκαλύπτεται απροκάλυπτα μέχρι και σήμερα, πλησιάζοντας στην παρέλευση του 18μήνου και με την πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος. Απορίας άξιο το γεγονός που ο γνωστός υπερασπιστής βιαστών Αλέξης Κούγιας ανέλαβε τον έναν από τους δύο αστυνομικούς των 800ων ευρώ, αφήνοντας να πλανιέται η υποψία ότι αυτοί που συγκαλύπτουν το βιασμό αποτελούν και τους χρηματοδότες τους. Σε τελική ανάλυση δεν έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένα περιστατικά, αλλά με συστημική καταπίεση, αυτήν που γεννά εξουσία, κράτος και κεφάλαιο, εξυπηρετώντας το δόγμα «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

Στο κολαστήριο του ΑΤ Ομόνοιας έχουν γίνει, από δολοφονίες μεταναστών, κακοποιήσεις παιδιών και ανάπηρων ατόμων, μέχρι σωματεμπορία. Σήμερα, γνωστοποιείται επίσημα και ένας βιασμός. Αλλά το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί μικρογραφία της άθλιας κοινωνίας που ζούμε. Καθημερινά, μαθαίνουμε για έναν ακόμα βιασμό, μία ακόμα γυναικοκτονία, ένα ακόμα κύκλωμα μαστροπείας, όπως αυτό στα Σεπόλια, όπου ο μαστροπός Ηλίας Μίχος, βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι. 

Δεν είναι δυνατόν να ξεχαστούν επίσης οι κρατικές δολοφονίες του 34χρονου Νιγηριανού Εμπουκά Μαμασούμπεκ και του 33χρονου ΛΟΑΤΚΙ οροθετικού Ζακ Κωστόπουλου από τους αστυνομικούς του εν λόγω τμήματος, αλλά και η εν ψυχρώ δολοφονία του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα καθώς και ο βασανισμός του 27χρονου Βασίλη Μάγγου στο Βόλο, που οδήγησε τελικά στο θάνατό του.

Γιαυτό και οργανώνεται συγκέντρωση στο Μοναστηράκι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στις 6 το απόγευμα, και θα ακολουθήσει πορεία προς το ΑΤ Ομονοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: