Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Τα ΜΑΤ απαγόρευσαν την είσοδο στο Λόφο Στρέφη στην Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα!

Άλλη μια μέρα, άλλη μια αντιδημοκρατική απαγόρευση στη γειτονιά των Εξαρχείων. Αυτή τη φορά τα ΜΑΤ παρεμπόδισαν τα μέλη της δημοτικής παράταξης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα από το να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένη συνέλευση στο ανοιχτό θεατράκι στο Λόφο του Στρέφη. Μέλη της παράταξης και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων διαμαρτυρήθηκαν  έντονα για την παράνομη πρακτική. Ο αστυνομικός υπεύθυνος αρνήθηκε να απαντήσει στον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Παναγιώτη Κεφαλληνό ποιος έδωσε την εντολή απαγόρευσης για μια συνέλευση εκλεγμένης δημοτικής παράταξης που έχει ήδη ανακοινωθεί εδώ και 10 μέρες.

Η μόνη απάντηση που πήραν ήταν να παραταχθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπλοκάροντας την είσοδο. Ο Δήμος Αθηναίων υποστηρίζει ότι δεν έδωσε αυτός τέτοια εντολή, οπότε το ερώτημα παραμένει αν πρόκειται για απόφαση της κυβέρνησης, των εργολάβων ή προσωπική του δημάρχου;


Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και με μέλη των Ο.Μ.Κ.Ε (Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγληματικότητας). Τα μέλη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα αποφάσισαν τελικά μπροστά στην απειλή άσκησης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν τη συνέλευσή τους έξω από το εργοτάξιο μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

prin.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: