Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

"Εκτός Των Τειχών" Αμαρουσίου: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες αποψίλωσης και καταστροφής των δέντρων του δάσους από τον ιδιώτη εργολάβο στον οποίο έχει ανατεθεί ο δήθεν «καθαρισμός» του άλσους Συγγρού 

Οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων – πολιτών του Αμαρουσίου ενάντια στην καταστροφική δράση του ιδιώτη εργολάβου στον οποίο έχει ανατεθεί ο δήθεν καθαρισμός και το κλάδεμα των δέντρων του δάσους Συγγρού δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν το καταστροφικό του έργο ως τώρα, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπατωθεί δεκάδες δέντρα του δάσους.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν άμεσα θέση και να επιληφθούν του θέματος αυτού ώστε να σταματήσει άμεσα το καταστροφικό έργο του εργολάβου στο δάσος Συγγρού πριν καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση για τον δασικό χαρακτήρα του κτήματος Συγγρού.

Η δράση του εργολάβου για τον οποίο δεν γνωρίζουμε από ποιον ορίστηκε να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο αποψίλωσης – καταστροφής του Δάσους Συγγρού χωρίς την άδεια και επίβλεψη του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του Ι. Γ. Ε. να αλλοιώσουν τον δασικό χαρακτήρα του κτήματος Συγγρού οδηγώντας το στην ιδιωτικοποίηση και τον αφανισμό.  

Δεν ξεχνάμε ότι το Σεπτέμβριο του 2019 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου δηλώθηκε από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και τις Δημοτικές παρατάξεις της πόλης η κάθετη αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν. Δ. και των αρμόδιων υπουργών της για « τουριστική ανάπτυξη – αξιοποίηση» του Δάσους Συγγρού και μετατροπή του σε πάρκο αναψυχής κάτι που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το δασικό χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού αλλά και για την πόλη του Αμαρουσίου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Στη διάρκεια των επόμενων μηνών (2019 – 2020) και αφού η διοίκηση του Ι. Γ. Ε. έκλεισε το δάσος Συγγρού απαγορεύοντας τη χρήση του στους πολίτες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ανέχθηκε, αν δεν συναίνεσε κιόλας, να εκριζωθεί (για πρώτη φορά) μεγάλο τμήμα βλάστησης στο νοτιοανατολικό τμήμα του δάσους Συγγρού, σε περιοχή που με ευθύνη του ΙΓΕ δεν έχει αποκατασταθεί με αναδάσωση από τις φωτιές του 1981.

Έτσι επιβαρύνθηκε η κατάσταση στο συγκεκριμένο τμήμα του Δάσους Συγγρού, αφού έγιναν εκσκαφές και έπεσε μεγάλη ποσότητα μπετόν για τη δημιουργία  βάσης τεχνητής εγκατάστασης για την τοποθέτηση μεγάλης σιδερένιας δεξαμενής νερού πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.

Αντίστοιχα τώρα (2022) έχουμε τον εργολάβο αποψίλωσης – καταστροφής του δάσους Συγγρού να λειτουργεί ασύδοτα με στόχο την περαιτέρω καταστροφή του δασικού χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού.

Στη βάση των ενεργειών αυτών θεωρούμε ότι η Δημοτική αρχή Αμαρουσίου, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της για προστασία του Δασικού χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού, έχει σοβαρές ευθύνες με την ανοχή της στις προσπάθειες αυτές της αλλοίωσης του δασικού χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού.

Δεν είναι δυνατό η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να αποδέχεται τέτοιου είδους ενέργειες ως τετελεσμένες εντός του Δάσους Συγγρού χωρίς να παρεμβαίνει για τον έλεγχο και την αποτροπή τέτοιων καταστροφικών ενεργειών.

Οι προφάσεις περί πυροπροστασίας του Δάσους Συγγρού με ανάλογες ενέργειες δεν μας πείθουν σχετικά με τις «αγνές» προθέσεις της διοίκησης του Ι. Γ. Ε. αναφορικά με την προώθηση της εκπεφρασμένης θέλησης και πολιτικής της κυβέρνησης της Ν. Δ. για την αλλοίωση του δασικού χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού και την μετατροπή του σε πάρκο αναψυχής μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

Για άλλη μια φορά καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τις Δημοτικές παρατάξεις και φορείς του Δήμου Αμαρουσίου να υψώσουμε όλοι μαζί ΤΕΙΧΟΣ προστασίας του Δάσους ΣΥΓΓΡΟΥ απέναντι σε όσους επιβουλεύονται το δασικό του χαρακτήρα και θέλουν να επιβάλλουν την ιδιωτικοποίησή του με στόχο
το κέρδος και σε βάρος των αναγκών και δικαιωμάτων των πολιτών – δημοτών του Αμαρουσίου.

Οι προσπάθειες αυτές και όσοι βρίσκονται από πίσω τους θα  βρουν τους κατοίκους αντίθετους και απέναντί τους.

Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου "Εκτός Των Τειχών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: