Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας: Τρίτη 30 Μαΐου, στις 18.30. Σώστε Τα Δέντρα!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Εμείς, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, ζούμε καθημερινά την καταστροφή των δέντρων από τον Δήμο: 

- με την κοπή 4.000 δέντρων που στην πλειοψηφία τους χρειάζονται φροντίδα, και όχι κοπή.

- με το κλάδεμα/καρατόμηση, που με τον τρόπο που γίνεται καταστρέφει τα δέντρα, και ενώ η περίοδος κλάδευσης έχει τελειώσει από τα μέσα Μαρτίου.

- με το ελάχιστο ποσοστό φύτευσης, δεντρυλλίων σε μέγεθος κλαδιού, που πρόκειται να αποδώσουν φύλλωμα σε 10-15 χρόνια, και ενώ η φυτευτική περίοδος διαρκεί από τον Οκτώβριο ως τον Φεβρουάριο.

Η διοίκηση του Δήμου απαξιώνει τους ειδικούς επιστημονικούς φορείς. Η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, το Τμήμα Δασολογίας ΑΠΘ, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος, η Ελλ. Ορνιθολογική Εταιρεία έχουν απευθύνει έκκληση από τον Μάρτιο, για να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι κοπές και οι κλαδεύσεις και να σχεδιαστεί μια άλλη δημοτική πολιτική πρασίνου, σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές της δασολογίας. Όμως ο Δήμος αδιαφορεί.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουμε φτάσει στα όριά μας. Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες, την αρθρογραφία στον Τύπο, ακόμα και την προσφυγή στη δικαιοσύνη, ο Δήμος αγνοεί τη φωνή και τις ανάγκες των δημοτών. Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η άνοδος της θερμοκρασίας διαμορφώνουν μια αβίωτη πόλη. Ζούμε την καθημερινή και ραγδαία υποβάθμιση του αέρα που αναπνέουμε, της δροσιάς που δικαιούμαστε, της αισθητικής, του δημόσιου χώρου. Βιώνουμε την απαξίωσή μας ως πολιτών, με τον Δήμο να μην διαβουλεύεται, να μην ενημερώνει και να διασπαθίζει τους φόρους μας και τα δημοτικά τέλη, το υστέρημά μας δηλαδή, για την υποβάθμιση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

Η σοκαριστική φωτογραφία της Λίνας Βανίδη έγινε η αφορμή για να εκφραστεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ένα κύμα αγανάκτησης για την παράλογη και αντιεπιστημονική καταστροφή των δέντρων και του δημόσιου χώρου. 

Ελάτε λοιπόν στο ίδιο αυτό σημείο της φωτογραφίας, την Τρίτη 30 Μαϊου, στις 18.30, για να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί, με τη φυσική μας παρουσία, για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στη Θεσσαλονίκη, και να το σταματήσουμε!

Δίκτυο για το αστικό πράσινο "SOSε τα Δέντρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: