Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Προσπαθούν να σπάσουν την κατάληψη της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ!

Έκτακτο!

Πριν από λίγο, προσπάθησαν να μπουκάρουν στη ΒΙΟΜΕ το μοναδικό κατειλημμένο εργοστασίο της Ευρώπης, για να διώξουν τους εργάτες. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, το fund που αγόρασε σε πλειστηριασμό το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου, έχει στείλει εργολάβους, ώστε να περιφραχθεί ο χώρος.

Μαζί με τα συνεργεία έφτασαν στον χώρο και μικρές αστυνομικές δυνάμεις για να επιβλέψουν όσα γίνονται και να καλέσουν σε ενισχύσεις, εάν υπάρξει αντίσταση από τους εργάτες και τους αλληλέγγυους.

Αυτή τη στιγμή, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στη ΒΙΟΜΕ συγκεντρώνονται στην είσοδο του εργοστασίου για να σώσουν το μοναδικό κατειλημμένο εργοστάσιο στην Ευρώπη και έχουν καταφέρει να κρατήσουν τα μηχανήματα εκτός των οικοπέδων της ΒΙΟΜΕ.

Ο αλληλέγγυος κόσμος που βρίσκεται στο σημείο, κρατάει σταθερά την είσοδο και τα μηχανήματα δεν έχουν μπει στη ΒΙΟΜΕ, αλλά πραγματοποιούν έργα, στο διπλανό οικόπεδο, που ανήκει στη Φίλκεραμ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο ένα fund από την Νότια Αφρική εξαγόρασε σε πλειστηριασμό το οικόπεδο της Filkeram, εντός του οποίου βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος της ΒΙΟΜΕ. Από τότε έχουν διεξαχθεί δεκάδες εκδηλώσεις στη ΒΙΟΜΕ, στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα προκειμένου να αποφευχθεί η εκκένωση και σε αυτό το χρονικό διάστημα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρόν.

Έτσι λοιπόν, η ΒΙΟΜΕ που έχει δεχθεί διαφορετικές μορφές καταστολής, από δικαστικές διαμάχες, μέχρι διακοπή ρεύματος, μετά από 10 χρόνια ζωής, βιώνει αυτή τη στιγμή την μεγαλύτερη απειλή στην ιστορία της.

Η ΒΙΟΜΕ παράγει οικολογικά και φυσικά προιόντα καθαρισμού. Το εργοστάσιο διαχειρίζονται με μεγάλη επιτυχία οι ίδιοι εργάτες για πάνω από 10 χρόνια.

Επειδή οι άνθρωποι του fund ανακοίνωσαν ότι θα περιφράξουν το εργοστάσιο για να ξεκινήσουν τις εργασίες τους, το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ καλεί κάθε αλληλέγγυο για συμπαράσταση, παίρνοντας μέρος στην περιφρούρησή του από τις 5πμ. Επίσης καλούν τις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις και πορείες σε κατάληξη στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: