Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά: «ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ - BLUE STAR ΦΟΝΙΑΔΕΣ»

Πρωτοβουλία πολιτών απόψε στη Νάξο υποδέχτηκε το πλοίο της Blue Star με συνθήματα καταδίκης της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη και ένα πανό που έγραφε: "ΕΦΟΠΛΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ - BLUE STAR ΦΟΝΙΑΔΕΣ.

Και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου το πλήθος παραμένει στο λιμάνι και το Blue Horizon, το πλοίο του θανάτου, αδυνατεί να επιβιβάσει κόσμο και να αποπλεύσει.

Και στον Πειραιά, και στη Θεσσαλονίκη...

Αύριο, Πέμπτη 7/9 στις 8 μ.μ. κάλεσμα της Κατάληψης Rosa Nera στο Λιμάνι της Σούδας. 

Πάτρα: Συγκέντρωση έξω από το πρακτορείο της Blue Star. Πέμπτη 7/9 στις 18:30, Όθωνος Αμαλίας 12

Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο. 

Να δώσουμε τελος στην εποχή των δολοφόνων.

Αντώνης Καρυώτης, 36 ετών. Κάτοικος Αγίου Νικολάου Κρήτης. Μέλος 10μελούς οικογένειας. Ζούσε με δύο αδερφές του στις εργατικές κατοικίες. Πρόσφατα έχασαν τη μητέρα τους. Ταξίδευε συχνά Κρήτη-Αθήνα. Λέγεται ότι είχε εισιτήριο αλλά δεν έχει σημασία. Τον δολοφόνησαν.  


Η υποτίμηση της ζωής ξεκινά πρώτα από τους ξένους, τους "Άλλους" και επεκτείνεται στους "διαφορετικούς", τους φτωχούς και ολοένα και περισσότερους. Η εξάπλωση του κακού θα σταματήσει αν ηττηθεί αυτό το σύστημα & οι ιδέες του, το κράτος & οι κυβερνήσεις του. 

«Ο ελεγκτής που έσπρωξε τον Θανάση Καναούτη, οι καταστηματάρχες που σκότωσαν τον Ζακ, οι λιμενικοί που πνίγουν πρόσφυγες, οι υπάλληλοι που προσπερνούσαν τη μικρή Όλγα να τη λιώνει μια πόρτα, οι μπάτσοι που σκότωσαν εν ψυχρώ τον Σαμπάνη, οι υπάλληλοι και ο καπετάνιος του Blue Horizon που έπνιξαν τον 36χρονο επιβάτη από τον Άγιο Νικόλαο και απέπλευσαν, αυτοί είναι οι ιδανικοί "πολίτες" του νεοφιλελευθερισμού. Η κοινοτοπία του κακού. Το υλικό, υλικότατο, υπόβαθρο του φασισμού.

Μπορεί να προκαλούν αποτροπιασμό σε όλους εμάς τους υπόλοιπους, μπορεί να είναι η προσωποποίηση της αποκτήνωσης, μπορεί όταν έρχονται στην επιφάνεια οι πράξεις τους να αναγκάζονται και οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου να τους αποκηρύξουν, όμως αν δεν υπάρχει βίντεο, αυτοί είναι που επιβραβεύονται. Από την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη, τον εργοδότη τους. Ο καπιταλισμός είναι απάνθρωπο σύστημα και γίνεται όλο και πιο απάνθρωπο, χάνοντας ακόμη και την ανάγκη να κρύβεται.

Όχι, αυτοί δεν είναι πλειοψηφία - πλειοψηφία ακόμη είναι οι επιβάτες που ξεσηκώθηκαν. Το πρόβλημα είναι ότι η πολιτική που εφαρμόζεται απο τα μνημόνια και μετά, με κρεσέντο την πολιτική της ΝΔ του Μητσοτάκη, αυτούς χαϊδεύει, σε αυτούς απευθύνεται, αυτούς θέλει να καταστήσει "κανονικούς" και όλους εμάς ανέστιους κι απόβλητους.

Έχουμε ευθύνη να σκοτώσουμε το τέρας. Έχουμε ευθύνη απέναντι στις ζωές όλων μας.»

(της Δέσποινα Κουτσούμπα)

#ΜένουμεΕνεργοί #bluehorizon #Πειραιάς #δολοφονία #antireport

Δεν υπάρχουν σχόλια: