Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: «Ο αγώνας ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα σε Ελλάδα-Τουρκία-Ρουμανία», Σάββατο 2/12 στις 6μμ στον Πολυχώρο ΕΝΕΚΕΝ (Προξένου Κορομηλά 37). Συζήτηση για προετοιμασία-οργάνωση της εκδήλωσης στο ΤΑΚΙΜ στις 7/11 στις 9μμ

Η Επιτροπή αγώνα Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια ενός 4ήμερου δράσεων που θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Ο αγώνας ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα σε Ελλάδα – Τουρκία - Ρουμανία»

Συνομιλούμε με άτομα από τους νικηφόρους αγώνες ενάντια στις εξορύξεις χρυσού σε Ρουμανία (Rosia Montană) και σε Τουρκία (Kaz Dağları).

Διανύουμε μία περίοδο που η κουβέντα για την κλιματική κρίση βρίσκεται στο επίκεντρο. Η φύση καταστρέφεται καθημερινά, η βιοποικιλότητα και τα νερά απειλούνται ενώ οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών μπαίνουν στο περιθώριο. Σε μία περίοδο που οι εξορύξεις τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων πλασάρονται ως μέρος της λύσης, εμείς τονίζουμε ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του προβλήματος, με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Στα πλαίσια αυτά συζητάμε με ανθρώπους που συμμετείχαν σε κινήματα που επέβαλλαν το σταμάτημα των εξορύξεων κόντρα στα κέρδη των εταιρειών. Στο 4ήμερο δράσεων θα συμμετέχουν άτομα από το “Mining Watch Romania” καθώς και καραβάνι αγωνιστών από το Kazma Birak (Μας σκάβουν τον λάκκο) και περιβαλλοντικά κινήματα που θα ταξιδέψουν από την Κωνσταντινούπολη στην Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη. Ώρα: 18.00. Τοποθεσία: Πολυχώρος ΕΝΕΚΕΝ (Προξένου Κορομηλά 37)

Την Τρίτη, 7 Νοέμβρη, στις 9μμ στο TAKIM (Κατούνη 25, 4ος όροφος), βρισκόμαστε και συζητάμε για τα τρέχοντα θέματα, καθώς και για το πως οργανώνουμε την εκδήλωση Ο αγώνας ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα σε Ελλάδα – Τουρκία - Ρουμανία και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις γύρω από το καραβάνι αγωνιστών ενάντια στις εξορύξεις που θα έρθει στην Θεσσαλονίκη αρχές Δεκέμβρη από Τουρκία και Ρουμανία. Σας περιμένουμε!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

epitropi.agona.thess.antigold@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: