Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Δίωξη εναντίον πέντε κατηγορουμένων για την αντίθεση τους στην μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές. Παρασκευή 24/11/2023, Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου Χαλκιδικής

Μετά από αρκετές αναβολές, οι αντιδρώντες στη μεταλλευτική δραστηριότητα οδεύουν  ξανά για το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου, την ερχόμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  2023. Πέντε οι κατηγορούμενοι αυτή τη φορά, Χαλκιδικιώτες, συναγωνίστριες και συναγωνιστές, για γεγονότα που "έλαβαν χώρα στη δασική περιοχή των Σκουριών Μεγάλης Παναγίας" αλλά και για αυτά που φαντάστηκαν οι διωκτικές αρχές ότι συνέβησαν κατά την κινητοποίηση και την πορεία που πραγματοποιήθηκε εκεί στις 15 Απριλίου 2018.

Ήταν μία πορεία υπέρ της υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος, μία πορεία κατά της αυθαιρεσίας και της διαπλοκής της Eldorado Gold, μία ακόμη πορεία ενάντια στη λογική των πολυεθνικών εταιρειών και των μεγαπρογραμμάτων τους.

Εκείνη την ημέρα το βουνό είχε γεμίσει με όλων των ειδών και βαθμίδων μπάτσους, ο κόσμος διαδήλωσε και το κράτος απάντησε με δακρυγόνα σε ευθεία βολή, ξύλο, κυνηγητό και φυσικά άλλη μια δικογραφία.

Με κατηγορίες όπως:

  • Διατάραξη της κοινής ειρήνης
  • Διακεκριμένη περίπτωση απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού
  • Παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατά συρροή, 
οι κατασταλτικές αρχές για ακόμη μία φορά, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, να εξαντλήσουν και να σταματήσουν τους αγωνιστές Χαλκιδικιώτες να αντιστέκονται "κατά συρροή", μέχρι η Eldorado Gold να ξεκουμπιστεί απ’ τη Χαλκιδική και να μην έρθει άλλη.

(Ενημέρωση από την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς για τη συγκεκριμένη υπόθεση).

Τελευταία ενημέρωση 24/11/2023 και ώρα 12 15 το μεσημέρι: 

Όλοι οι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν ΑΘΩΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: