Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Συλλαλητήριο κατά του LNG το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στην παραλία του Βόλου

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών διοργανώνει, σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και συλλογικότητες, συλλαλητήριο κατά της εγκατάστασης της πλωτής πλατφόρμας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην παραλία του Βόλου στις 12.30. Οι επιστημονικοί φορείς, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, το ΤΕΕ, οι Δήμοι του Νομού Μαγνησίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν ταχθεί κάθετα αντίθετοι απέναντι στην επένδυση, κάνοντας λόγο για “ειδεχθές έγκλημα”.

Οι διοργανωτές καλούν οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί, να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να στηρίξει και να συμμετέχει στο συλλαλητήριο επίσημα, να δημοσιοποιήσει την απόφασή του με Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ και να καλέσει όλα τα μέλη του να συμμετέχουν.

Επισημαίνεται ότι κάθε σύλλογος/φορέας μπορεί να συμμετέχει στην δημόσια διαβούλευση (δείτε εδώ) όπως και να ψηφίσει στο ψήφισμα στο AVAAZ.

Η διαβούλευση ξεκίνησε για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) μετά την αποστολή αυτής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κατασκευή πλωτής μονάδας Επαναεροποίησης Υγροποιημένου Αερίου (F.S.R.U.) που προτείνεται να κατασκευαστεί πλησίον της ακτής (απόσταση 65 μέτρων) στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγ. Στεφάνου και Κριθαριάς, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, της επιστημονικής κοινότητας και των αυτοδιοικητικών αρχών αναφορικά με την υψηλή επικινδυνότητα αλλά και την περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση που θα επιφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: