Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Παλαιστίνη: Νέα Nakba σε εξέλιξη...

Nakba σημαίνει καταστροφή στα αραβικά. Αυτή η έκφραση μας φέρνει στη μνήμη τις σφαγές και τον αναγκαστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων που διέπραξε το 1948 ο ισραηλινός στρατός.

Έγκλημα που είναι το πιστοποιητικό γέννησης του ισραηλινού αποικιακού κράτους.

Τότε 700.000 Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους και δεν μπορέσαν ποτέ να επιστρέψουν για 75 χρόνια.

Τώρα ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει 10.818 ανθρώπους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 4412 παιδιών, και έχει προκαλέσει περισσότερους από 26.500 τραυματίες. Χιλιάδες άνθρωποι αγνοούνται, τα σώματά τους είναι ακόμα κάτω από τα χαλάσματα.

Κατά μέσο όρο 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά στον παλαιστινιακό θύλακα σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Σχεδόν 1 κάθε 10 λεπτά. Αυτή είναι μακράν η πιο θανατηφόρα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον παιδιών.

25.000 τόνοι βομβών έπεσαν σε ένα μήνα σε αυτή την πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Το 70% του πληθυσμού της Γάζας έχει ήδη αναγκαστεί να μετακινηθεί και στερείται τα πάντα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να εκτοπίζονται από τη βόρεια προς τη νότια Γάζα τις τελευταίες ημέρες υπό την απειλή όπλων. Η αναγκαστική εκτόπιση πληθυσμού είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι μία νέα 'Nakba' που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας.

92 εργαζόμενοι του ΟΗΕ έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Το πιο θανατηφόρο ρεκόρ που γνώρισε ποτέ το προσωπικό του ΟΗΕ.

Εθνοκάθαρση πραγματοποιείται και στη Δυτική Όχθη. Τον περασμένο μήνα, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 1430 Παλαιστίνιους και σκότωσε 130 στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: