Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Παγκοσμία Ημέρα Βουνού: Ανάβαση στην Τσούκα: «το Φούτζι των Αγράφων!» 10/12 ώρα 11πμ Γήπεδο Ραπτόπουλου

Την ερχόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ανάβαση, στην εντυπωσιακή, λόγω αναγλύφου, Τσούκα, Δυτικών Αγράφων: Δεν είναι πολύ ψηλή, ούτε προβεβλημένη, λίγο ψηλότερη από την Πάρνηθα Αττικής ∙ ενίοτε, τα ταπεινά βουνά είναι εκείνα που κινδυνεύουν περισσότερο από την ξένη και ντόπια, εσχάτως, αναπτυξιακή(δήθεν) πρεμούρα ….

Προσέγγιση: από το χωριό Ραπτόπουλο: Κορυφή Ανάληψη 1473μ: Η διαδρομή δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία-βαθμός δυσκολίας 2- εκτιμώμενη διάρκεια 4 ώρες.

ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Γήπεδο Ραπτόπουλου: όσοι κινηθούν με Ι/Χ , ελεύθερος χώρος στάθμευσης, πέριξ του γηπέδου.

Ώρα έναρξης δράσης: 11:00 π.μ.

Εξοπλισμός: ο ενδεδειγμένος για μια ήπια χειμερινή ημέρα: σκούφος, γάντια, ‘φλίς’, αντιανεμικό, αδιάβροχο, ορειβατικά παπούτσια ή αθλητικά αντίστοιχων προδιαγραφών, και αλλαξιά, για μετά το τέλος της δράσης μας. Επίσης πρόχειρο φαγητό(σνάκ) , και νερό- καθώς στη διαδρομή μας δεν υπάρχει πηγή για ανεφοδιασμό.

Σημείωση: Ανάλογα με τις μετεωρολογικές συνθήκες και τη σύνθεση της ομάδας μας, μπορεί το πρόγραμμα να τροποποιηθεί με γνώμονα πάντα την ασφάλεια, την άνεση και το καλό ομαδικό πνεύμα. Μαγειρεμένο φαγητό μετά τη δράση, μπορεί να βρει κανείς στα γύρω χωρία, όπως: Ραπτόπουλο, Λεπιανά, κλπ.αλλά και κοντά στο αναρριχητικό πεδίο "Εβριτος"

Επικοινωνία, με τους γνωστούς τρόπους.

Τα βουνά μας χρειάζονται την παρουσία μας!

Καλή αντάμωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: