Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Συγκέντρωση στην Περιφέρεια Κρήτης (Ηράκλειο) πρωτοβουλιών πολιτών Αγίου Νικολάου και Ελούντας ενάντια στα Υπεράκτια Αιολικά.

Σήμερα Παρασκευή 8 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί θα είμαστε έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, για να στηρίξουμε τη συγκέντρωση που καλούν οι πρωτοβουλίες πολιτών από τον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα ενάντια στα Υπεράκτια Αιολικά.

Στις 12μμ θα συζητηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις ανεμογεννήτριες που σχεδιάζουν να βάλουν στις θάλασσες μας. Ελπίζουμε, η Επιτροπή Περιβάλλοντος να πράξει το αυτονόητο και να γνωμοδοτήσει αρνητικά, όπως ήδη έκαναν τα Δημοτικά Συμβούλια του Αγίου Νικολάου και της Σητείας.

Η ειρωνία στην όλη υπόθεση είναι πως αυτά τα σχέδια της υποτιθέμενης πράσινης "ανάπτυξης" τα προωθεί η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων που συγχρόνως σχεδιάζει και τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στις θάλασσες της Κρήτης. Για να τελειώνουμε με το παραμύθι της "ενεργειακής μετάβασης", όλες αυτές οι "επενδύσεις" δεν έχουν κανένα φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο και γίνονται μόνο για τα κέρδη του χρηματιστηρίου της ενέργειας.

Κανένα οικονομικό ή άλλο όφελος δεν θα έχει το νησί μας, αντιθέτως οι επιπτώσεις αυτών των δραστηριοτήτων θα έχουν ολέθριες συνέπειες στην τοπική οικονομία η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον φυσικό πλούτο που θα καταστραφεί. 

Τα Υπεράκτια Αιολικά "πάρκα" με τις δεκάδες ανεμογεννήτριες ύψους 280 μέτρων γύρω από το Ακρωτήρι του Αφορεσμένου και την εμβληματική Σπιναλόγκα σε απόσταση μόλις 1 μίλι από τις ακτές και εντός περιοχών Natura, δεν πρέπει να περάσουν και δεν θα περάσουν! Ούτε και οι εξορύξεις!

Για τους τόπους μας και τις ζωές μας,

Ούτε βήμα πίσω!

Ό,τι καταστρέφει τη Φύση δεν είναι ανάπτυξη!

 #SaveGreekNature #SaveGreekSeas

#ΗΚρήτηΛέειΟΧΙστιςΕξορύξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: