Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Όχι φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα! Διαδηλώνουμε Κυριακή 18 Φλεβάρη, 12μ στα Παλούκια Σαλαμίνας

Όχι φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα! Όχι στρατηγείο ιμπεριαλιστικών εξορμήσεων στη Λάρισα! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Διαδηλώνουμε Κυριακή 18 Φλεβάρη, 12μ στα Παλούκια Σαλαμίνας (πιάτσα ταξί).

Προσυγκέντρωση Λιμάνι Περάματος 11.15πμ

Την ώρα που το κράτος-τρομοκράτης Ισραήλ απειλεί να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στη Ράφα, όπου έχουν καταφύγει και ζουν στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες πάνω από 1,5 εκατομμύριο κατατρεγμένοι Παλαιστίνιοι από ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας….

Την ώρα που ακόμα και φίλοι του Ισραήλ, όπως διάφορες δυτικές κυβερνήσεις και διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα,  αναγκάζονται να κρατάνε αποστάσεις για την κλιμάκωση της γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού…

Αυτήν την ώρα η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να κλιμακώσει την συνενοχή της στο πλευρό των σιωνιστών δολοφόνων και των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή! Όχι μόνο ετοιμάζεται να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα που θα συμμετέχει από κοινού στις επιχειρήσεις ΗΠΑ-Βρετανίας και ΕΕ εναντίον της Υεμένης και των ανταρτών Ανσάρ-Αλλάχ (Χούθι) που δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό. Αλλά διεκδικεί επιπλέον να «προσφέρει» την Λάρισα σαν στρατηγείο για αυτή την ιμπεριαλιστική εξόρμηση.

Η επίκληση στον «αμυντικό» χαρακτήρα της επιχείρησης θυμίζουν τις δικαιολογίες του Νετανιάχου που συνεχίζει τις σφαγές αμάχων, γυναικών και παιδιών στη Γάζα, στο όνομα της «αυτοάμυνας». Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» μαζί με τις υπόλοιπες που θα συμμετέχουν, στην μεγαλύτερη όπως ανακοινώνεται επιχείρηση της ΕΕ, θα πρέπει να εξασφαλίσουν «ασφαλή διάδρομο» για τα πλοία στην Ερυθρά, «εξουδετερώνοντας τις απειλές» που θα δέχονται.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση της ΝΔ διεκδικεί να αναβαθμίσει την οικονομική και κάθε συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ, την ώρα που η Παλαιστινιακή Αντίσταση συνεχίζει να μάχεται ενωμένη από τη Γάζα μέχρι τη Δυτική Όχθη. Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσκαλεί για «επίσκεψη το ταχύτερο δυνατό» τον Χερτσί Χαλεβί, το σιωνιστικό γεράκι που ηγείται εδώ και τέσσερις μήνες της σφαγής των Παλαιστινίων στην Γάζα και επαναλαμβάνει ότι «έχει ήδη εγκρίνει τρεις φορές την εκκίνηση της επιχείρησης στην Ράφα», που απειλεί για «πολύ σκληρή επίθεση» εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και αποκλείει κάθε ενδεχόμενο για σύντομο τερματισμό του πολέμου. Διεκδικεί να είναι ο καλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ, την ώρα που απλώνουν τους βομβαρδισμούς από το Λίβανο και τη Συρία μέχρι το Ιράκ και το Ιράν για να εξασφαλίσουν τον έλεγχό τους. Διεκδικεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών/καπιταλιστών στην περιοχή, να αναβαθμίσει τον ρόλο της Ελλάδας στον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την Τουρκία προσφέροντας στρατιωτικές βάσεις από τη Λάρισα μέχρι τη Σούδα σαν «μετόπισθεν» των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων.

Δεν θα τους αφήσουμε! Το αντιπολεμικό κίνημα στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες. Από την περίοδο του 1990-91 που ξεσηκώθηκε ενάντια στην κυβέρνηση του γέρο-Μητσοτάκη και την αποστολή της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ» στον «πόλεμο του Κόλπου» στο πλευρό των ΗΠΑ,  με τις μανάδες των ναυτών στην πρώτη γραμμή, μαζί με τη νεολαία που και τότε προχωρούσε σε μαζικές καταλήψεις σε σχολεία και σχολές. Μέχρι το αντιπολεμικό κίνημα του 1999 ενάντια στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Σερβία και του 2003 ενάντια στην επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Σήμερα είμαστε πιο δυνατοί! Χρειάζεται «ολομέτωπη επίθεση» και όχι «εθνική συναίνεση» με την κυβέρνηση της ΝΔ. Το κίνημα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης που βγαίνει κατά χιλιάδες στους δρόμους, οι φοιτήτριες/ες που συνεχίζουν τις καταλήψεις και οι υγειονομικοί που ξεσηκώνονται διεκδικώντας «δουλειές και όχι βόμβες», «λεφτά για την Παιδεία και την Υγεία και όχι για φρεγάτες στην Αραβία», οι αγρότες που πολιορκούν με τα τρακτέρ που συνεχίζουν στα μπλόκα, όλες και όλοι μαζί, μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του πολέμου και της καταστροφής! Αυτή θα είναι και η καλύτερη αλληλεγγύη που μπορούμε να προσφέρουμε στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. Μέχρι τη νίκη, για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο.

ΠΕΝΕΝ: Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην αντιπολεμική συγκέντρωση στην Σαλαμίνα στις 18/2

Καμία ελληνική εμπλοκή στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΕΕ για τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στα Παλούκια Σαλαμίνας. Παλεύουμε και απαιτούμε να μην αναχωρήσει για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ», να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια ΗΠΑ – ΕΕ και εφοπλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: