Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ο απατηλός «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη

Έλληνας Μπερλουσκόνι της οικολογίας φιλοδοξεί να γίνει ο Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος παρουσίασε το νέο του πολιτικό κόμμα, με όνομα «Κόσμος». Μαζί του η Μαρία Βασιλάκου και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, που όπως ανέφεραν αποτελούν την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, μέχρι το συνέδριο, που θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές. Το νέο αυτό κόμμα θα κατέβει στις εκλογές, όπως και στις βουλευτικές και τις τοπικές.

Ο εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτής ανέλυσε το όραμά του για μια «οικολογική ανάπτυξη» και υποστήριξε ότι στόχος είναι «να έχουμε στη χώρα έναν φορέα-μέλος της μεγάλης πράσινης ευρωπαϊκής οικογένειας». Ανέφερε ότι «πρέπει να φτιάξουμε έναν πράσινο πόλο, που θα στηρίζεται στα επιστημονικά δεδομένα και στο κράτος δικαίου, στην πράσινη μετάβαση, στη σύμπλευση της αριστεράς, των πρασίνων και των σοσιαλδημοκρατών. Ξεκινάμε μια πορεία προς τις ευρωεκλογές, ώστε να έχουμε στη χώρα μας έναν φορέα - μέλος της μεγάλης πράσινης ευρωπαϊκής οικογένειας, που λείπει από την Ελλάδα».

Στη συνέχεια έγινε αναφορά από τους ομιλητές σε «προστασία από την κλιματική κρίση», «ενεργειακή δημοκρατία», «κοινωνική συνοχή» κ.λπ. και για το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων ανέφεραν ότι δεν είναι ενάντια, προβάλλοντας όμως την αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Στην πράξη μένει να φανεί αν το κόμμα Κόκκαλη θα επιλέξει τελικά αυτόνομη καταγραφή ή αν θα προτιμήσει να διαπραγματευτεί τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Αριστερά. Γιατί, κατά τα άλλα, ο «Κόσμος» μοιάζει ένα κόμμα όπου φυσάει ο άνεμος και ο ιδρυτής του, πέρα από καλές δημόσιες σχέσεις και μια μεγάλη περιουσία, δεν έχει επιδείξει ένα διακριτό πολιτικό στίγμα.

prin.gr, news247.gr, rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: