Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Μια νίκη στου Στρέφη: Οι κάτοικοι έδιωξαν την Prodea Investments

Ξηλώθηκαν οι λαμαρίνες της Prodea από το Λόφο του Στρέφη, δικαιώνοντας τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην «ανάπλαση» του Μπακογιάννη.

«Η αποχώρηση της Prodea από τον Λόφο είναι αποτέλεσμα του πολύμορφου και επίμονου αγώνα μας, που υποστηρίχτηκε από τη γειτονιά και την κοινότητα που χρόνια τώρα χρησιμοποιεί τον Λόφο και τον διατηρεί ζωντανό και χώρο κοινωνικοποίησης. Όχι μια “παραχώρηση” του Δούκα…» σημειώνει μεταξύ άλλων η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη.

«Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα χαιρετίζει την οριστική απομάκρυνση της ιδιωτικής εταιρίας από τον λόφο Στρέφη, που υπήρξε καρπός τεκμηριωμένου, μακρόχρονου και πολύμορφου αγώνα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και δική μας θέση», τονίζει σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Κώστας Παπαδάκης. «Ο Δήμος Αθήνας μπορεί και πρέπει να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες, στις οποίες έχει παραδώσει το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, την ανακύκλωση και άλλες ζωτικές λειτουργίες της πόλης».

Η παράταξη του Μπακογιάννη έσπευσε να γκρινιάξει ότι «σήμερα πανηγυρίζουν τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι γνωστοί άγνωστοι. Όχι οι κάτοικοι της περιοχής, όχι όσοι αγωνιούμε για το μέλλον της πόλης και επιδιώκουμε την πρόοδό της».

«Πάντα ήταν άθλιος συκοφάντης των κινημάτων και στο κινητό του είχε πρώτο αριθμό έκτακτης ανάγκης εκείνο του αρχηγού μέτρων τάξης της ΕΛΑΣ για την καταδίωξη των κατοίκων που υπεράσπιζαν τις γειτονιές, το πράσινο, τους ελεύθερους χώρους» απαντάει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, που συμμετέχει στην Ανατρεπτική Συμμαχία.

«Είμαστε χαρούμενοι που αυτός ο κόσμος μαζικά του γύρισε την πλάτη, τον έκανε παρελθόν.

Η δημοτική αρχή Χάρη Δούκα δεν μπόρεσε να αγνοήσει ένα δυναμικό κίνημα υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων όπως αυτό στο Λόφο Στρέφη. Αυτό το κίνημα βέβαια δεν αρκείται στα αυτονόητα. Διεκδικεί την πλήρη διακοπή της καταστροφικής ατζέντας των ιδιωτικοποιήσεων και της διάλυσης των υπηρεσιών του Δήμου.

“Τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” έχουν κάθε λόγο να “είναι χαρούμενοι” μαζί με τους κατοίκους που υπέφεραν από την αγριότητα της πολιτικής Μπακογιάννη. Θα πανηγυρίσουμε πραγματικά όταν δίπλα στην επιτυχία να γίνει ο Μπακογιάννης παρελθόν πετύχουμε να κάνουμε παρελθόν και την κυβέρνηση της ΝΔ, των δολοφόνων των Τεμπών και της Πύλου, των σύμμαχων των σφαγέων του παλαιστινιακού λαού. Οι φοιτητικές καταλήψεις, οι απεργίες στα νοσοκομεία, τα μπλόκα των αγροτών μας κάνουν αισιόδοξους ότι εκείνη η μέρα πλησιάζει».

«Οι "πραγματικοί «πρωταγωνιστές" των ημερών είναι όλοι/ες εκείνοι/ες που δεν σταμάτησαν ποτέ να παλεύουν για την υπεράσπιση του λόφου. Και όχι ο νέος Δήμαρχος, που τώρα προσπαθεί να εμφανιστεί ως "υπερασπιστής" των δημόσιων χώρων, παρότι η δημοτική του παράταξη είχε λάμψει διά της απουσίας της από όλους τους προηγούμενους αγώνες και τις κινητοποιήσεις της περιοχής» αναφέρει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα που συμμετέχει στην Ανατρεπτική Συμμαχία.

Για την ώρα η αρχή Δούκα δεν έχει δηλώσει ότι θα πορευτεί σε άλλο πλαίσιο. Θα ολοκληρώσει κανονικά το έργο με… άλλες εργολαβίες, όπως και τα σχολεία θα τα φτιάξει με «δωρεές». Για τις δυνάμεις που παλεύουν για τα συμφέροντα του λαού τίποτα δεν έχει τελειώσει με αυτές τις δηλώσεις, καθώς ο χαρακτήρας των έργων ευρύτερα στον δήμο θα συνεχίσει να υλοποιείται πάνω στο υπάρχον εκμεταλλευτικό πλαίσιο.

Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής και ειδικά της αντικαπιταλιστικής αναφοράς θα είναι χρήσιμες εκ νέου με το να αυξήσουν την απαιτητικότητα του λαού για να αναδείξουν ότι κεφάλαιο, τοπικό κράτος και ο εκάστοτε διαχειριστής τους (είτε Δούκας, είτε Μπακογιάννης, είτε Ζαχαριάδης), δεν θα μπορεί να υπάρξει ούτε μέρα παραπάνω, αν πηγαίνει κόντρα στις ανάγκες και τα δικαιώματά του.

prin.gr, ergatiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: